Cum scapi de calcarul din cana electrică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum scapi de calcarul din cana electrică / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Cum scapi de calcarul din cana electrică / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Află în articol cum trebuie să cureți cana electrică.

Este necesar să cureţi cana electrică în mod regulat, deoarece apa cu depuneri de calcar poate dăuna grav organismului. Cu siguranţă fiecare gospodină are o cană electrică, iar depunerile de calcar care se formează sunt o problemă destul de comună. Dacă nu foloseşti apă distilată, ci apă de la robinet, atunci rişti să găseşti sedimente în apă, iar apoi depuneri de calcar, scrie Ziarul de Iași.

Există o modalitate care îţi permite să elimini şi un strat gros de calcar din cana electrică în câteva minute. După cum ai înţeles deja, este important să faci acest lucru, deoarece apa cu calcar poate aduce probleme de sănătate. Calcarul este format din calciu şi magneziu şi consumul regulat al unei astfel de ape duce la formarea pietrelor la rinichi.

Trucul cu acid citric

Unul dintre cele mai comune şi cu adevărat funcţionale trucuri este metoda acidului citric. Îl poţi cumpăra în aproape orice magazin alimentar şi vei curăţa cu uşurinţă chiar şi cea mai murdară cană electrică, fără prea mult efort.

Trebuie să torni apă rece în cană şi să adaugi acid citric. Poţi folosi circa 15 grame de acid citric la 1 litru de apă. Cu toate acestea, dacă în cană este un strat gros de calcar, poţi mări cantitatea de acid citric

Gospodinele recomandă să aştepţi până când acidul citric este complet dizolvat în apă şi abia după aceea să porneşti cana. Vei vedea rezultatul literalmente după prima fierbere a apei. Cu toate acestea, merită să laşi soluţia în cană timp de 20-30 de minute. În acest fel, acidul citric îşi va continua acţiunea şi va face cana electrică mai curată. Dacă încă mai sunt depuneri de calcar în cană, poţi repeta procedura. După aceea, este necesar să arunci soluţia, să clăteşti bine cana şi să fierbi apă obişnuită de 2-3 ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel