Cum scăpau femeile din Egiptul Antic de așa-numita „labă de gâscă”. Prof. dr. Ioan Lascăr: Așa se estompau ridurile / video
Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical unde a vorbit despre acidul hialuronic.
Prof. dr. Ioan Lascăr a vorbit, în exclusivitate pentru DC News și DC Medical, despre o altă procedură foarte utilizată în prezent, și anume augmentarea volumetrică folosind acidul hialuronic.
„O altă procedură extrem de utilizată la ora actuală este creșterea, augmentarea volumetrică utilizând acidul hialuronic, de exemplu.
Indicațiile sunt puțin mai extinse, dar cele mai frecvente sunt cele la nivelul fetei și se adresează restaurării 3D, deci volumetrice, a pomeților, ștergerea, estomparea șanțurilor nazogeniene sau a celor care coboară de la comisurile bucale, dând un aspect pesimist persoanei.", a spus profesorul.
Interesul pentru corectarea ridurilor, de mii de ani în atenția femeilor
Prof. dr. Ioan Lascăr a subliniat că orice procedură sau acțiune umană poate genera excese, care duc la efecte nedorite. În contextul modificărilor estetice, este esențial să se respecte proporțiile anatomice ideale pentru a corecta deficiențele. Interesul pentru corectarea ridurilor datează de mii de ani, încă din Egiptul Antic, unde femeile foloseau metode primitive pentru estomparea ridurilor.
„Cum e fixat acidul hialuronic? Am văzut domni care doreau să pară mai musculoși, au beneficiat de acid hialuronic care s-a scurs din cauza gravitației.”, a spus Val Vâlcu.
„Orice procedură sau orice acțiune umană poate genera și excese, excese care întotdeauna generează efecte nedorite.
Atunci când vorbim de astfel de modificări, evident că avem niște parametri ideali, ne referim la anatomie și proporțiile ideale anatomice trebuiesc respectate, plecând de la respectul pentru aspectul și proporțiile anatomice firești, umane. Acolo trebuie să ne raportăm atunci când apar oarecare deficiențe ce pot fi corectate.
Interesul pentru corectarea ridurilor este de mii de ani în atenția femeilor. În Egiptul Antic femeile foloseau, pentru estomparea ridurilor de la colțul ochilor, așa-numita „labă de gâscă”, arsura locală cu lumânarea. Deci se produceau arsuri locale, relativ superficiale, și în urma cicatrizării se estompau semnificativ ridurile. Deci astfel de preocupări și metode sunt de când lumea.
Produsele actuale sunt sigure dacă sunt folosite în condițiile corecte, conform prospectului de utilizare.
Injectarea trebuie făcută de o anume manieră care să permită dispoziția volumetrică, deci 3D, în spațiul respectiv, în așa fel încât structurile tisulare normale să reprezinte elemente de stabilizare ale injectării făcute în anumite proporții. Introducând cantități industriale, evident că limitele acestea sunt depășite și totul este la discreția gravitației.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr la interviurile DC News și DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News