Cum scăpăm de furie? Damian Draghici, la De-a Viaţa Ascunselea: Copilul din tine are nevoie de puţină dragoste. Poate în viitor vom găsi în farmacii o pastilă placebo numită "Iubire"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video "De-a viaţa ascunselea"
captură video "De-a viaţa ascunselea"
Artistul a vorbit despre momentul în care a hotărât să-și schimbe total stilul de viață şi cum a reuşit să-şi vindece "rănile" din copilărie prin iubire şi acceptare.

Damian Drăghici este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de la noi, apreciat pentru cariera de succes pe care a reușit să o construiască. În urmă cu câtva timp a decis să-și schimbe viața total. A renunțat la alcool și la o serie de alimente care îi făceau rău, iar acum a ajuns să țină post negru, periodic, câte o săptămână. Astfel, a slăbit 70 de kilograme.

Schimbarea, însă, nu a fost doar la exterior, ci mai cu seamă pe interior. Artistul a povestit în emisiunea Florentinei Fântânaru cum a ajuns să se accepte, să se iubească pe sine însuşi şi să scape de furia reprimată încă din copilărie.

"Am participat în urmă cu ceva timp la un retreat "Primer Deconditioning", adică decondiţionarea primilor ani de viaţă, între 1 şi 5 ani. Tipa cu care făceam cursul a fost protejeul lui Osho. Pentru majoritatea dintre noi, atunci când avem depresie sau anxietate, ni se trage de la furia reprimată. Este foarte multă furie în noi şi nu ştim s-o exprimăm. De multe ori suntem frustraţi, ne oboseşte furia reprimată! Ne face să fim agresivi! Explodăm în locuri unde nu ar trebui să explodăm sau cu cine nu ar trebui şi după aia - Mamă, l-am rănit pe omu' ăla, săracul, fără să fie vina lui... Ni se întâmplă tuturor.

E nevoie de foarte multă înţelegere cu tine însuţi. Şi de blândeţe. Să ajungi la o stare în care să înţelegi că, de cele mai multe ori, copilul din tine are nevoie de puţină dragoste. Şi trebuie să-l accepţi. Singura soluţie ar putea fi ca în viitor (sigur, nu va exista asta, o spun aşa, ca o mică glumă) să existe la farmacie o pastilă placebo care să se numească "Iubire." Cam ăsta ar fi tratamentul cel mai bun.

Dar, în primul rând, iubirea din tine. Şi, aşa cum spune şi în Biblie, iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. Dacă tu te iubeşti pe tine, poţi să-i dai şi aproapelui tău. Cum vorbeam şi cu profesorul Dulcan la mine în podcast - nu într-un mod vanitos să te iubeşti! Domnul Iisus Hristos, marele profesor al Iubirii spune că trebuie să te iubeşti pe tine însuţi înainte să dai altcuiva... Tu nu poţi să dai ceva ce nu ai!

Eu, în momentul ăsta, nu am cash la mine. Şi, dacă tu în îmi ceri 10 lei, nu am de unde să-ţi dau. Nu pentru că nu aş vrea. Deci... dacă tu nu ai iubire, cum poţi să dai altcuiva iubire? Cred că aici este cheia. Nu să scapi de furie, ci să devii conştient de furia asta reprimată, să-ţi acorzi iubire şi puţin timp cu tine" a explicat Damian Drăghici.

Artistul recunoaşte că la un moment dat ajunsese, din cauza felului în care arăta, să se sature de el însuși. Drept urmare, a scos din dietă alimentele pe bază de gluten, carbohidrați și zahăr. „Când ajungi să te saturi tu de tine. (…) Există două modalități prin care poți să te schimbi în viață: disperare sau dezgustare. Să fii total dezgustat de tine. M-am schimbat când m-am săturat de mine”, a spus Damian Drăghici la Xtra Night Show în urmă cu ceva timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel