Urmărește emisiunea live
Cum să-ți speli părul fără a folosi șampon. Metoda de îngrijire, potrivită pentru părul grav deteriorat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să-ți speli părul fără a folosi șampon. Metoda de îngrijire, potrivită pentru părul grav deteriorat. Sursa foto: freepik.com
Cum să-ți speli părul fără a folosi șampon. Metoda de îngrijire, potrivită pentru părul grav deteriorat. Sursa foto: freepik.com
În ultimul timp, tot mai multe persoane renunță la spălarea părului cu șampon. 

Numele acestei noi metode este Co-washing (conditioner-only washing). Adepții acestei metode își spală părul fără șampon, dar folosesc balsam.

Șampoanele curăță scalpul și părul cu ajutorul unor substanțe tensioactive (surfactanți), care formează spuma care vă permite să vă spălați pe cap. Și balsamul pentru păr conține aceste substanțe, deși  în cantități mai mici. Deci, vă puteți spăla părul și cu balsam.

Prepară o masca anti-îmbătrânire acasă, cu produsele din cămară. Vei fi uimită de rezultate

Această metodă de spălare a capului este potrivită pentru persoanele care își vopsesc adesea părul, care abuzează de feonuri, dar de plăcile pentru îndreptat părul. De asemenea, și persoanele cu părul creț apelează la balsamurile pentru podoaba capilară.

Prepară o cremă bogată în vitamina C, care elimină ridurile și petele: vei economisi un pumn de bani

Potrivit experților, dacă balsamul conține silicon ar fi bine să renunțați la el și să nu vă spălați părul cu un astfel de produs. Siliconii se acumulează și îngreunează părul, au subliniat experții. În plus, merită să luați în considerare faptul că, mai devreme sau mai târziu, părul va începe să-și piardă frumusețea atunci când vă spălați pe cap fără șampon. 

Buzele vor fi mai pline și mai senzuale fără o intervenție chirurgicală: încearcă șase remedii simple

Balsamul nu este capabil să curețe părul de toate impuritățile. Dacă realizați că nu mai puteți scăpa de urmele de murdărie și sebum cu ajutorul balsamului, spălați-vă părul cu șampon, au rezumat experții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel