Cum să-ți protejezi părul de frig: trei remedii eficiente, pe care le poți face acasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să-ți protejezi părul de frig, trei remedii eficiente, pe care le poți face acasă. Sursa foto: freepik.com
Cum să-ți protejezi părul de frig, trei remedii eficiente, pe care le poți face acasă. Sursa foto: freepik.com
Iarna, părul are nevoie de îngrijire specială. Poți pregăti acasă câteva tratamente eficiente pentru podoaba capilară.  

Nu trebuie să cheltuiești mulți bani și să vizitezi periodic un salon de înfrumusețare pentru a avea un păr frumos, deoarece produsele pe care le ai în cămară pot fi foarte eficiente. 

Iarna, părul are nevoie de o protecție specială, așa că iată trei remedii eficiente, care vor ajuta părul să-și mențină strălucirea și volumul. 

Cum să adaugi volum și să stimulezi creșterea părului? Sezonul rece, duritatea apei, echilibrul greșit de umiditate și proteine ​​pot priva părul de frumusețe și putere.

Părul tău va fi sănătos și strălucitor cu un truc simplu, fără a cheltui un pumn de bani

Rețeta 1. O mască, făcută din sare de mare, ulei de lemn de santal și apă, va ajuta părul să se recupereze.

Adaugă o jumătate de lingură de sare de mare, 15 picături de ulei esențial de lemn de santal și o jumătate de pahar de apă într-o sticlă cu pulverizare. Amestecă toate cele trei ingrediente și aplică masca pe firele de păr. Apa sărată va întări rădăcinile, în timp ce uleiul de santal va crește producția de hormoni, care stimulează creșterea foliculilor. Drept bonus, părul tău va mirosi frumos.

Uleiul esențial de trandafir, un produs natural pentru frumusețe și sănătate

Reţeta 2. Aloe vera este un produs puternic care are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, făcându-l ingredientul perfect în rutina zilnică de frumusețe. De asemenea, aloe vera face minuni pe părul tern. Acest lucru se datorează umectanților de aloe care pătrund în firul de păr, restabilind umiditatea șuvițelor uscate. În plus, saponinele din aloe vera sigilează cuticula părului, care va străluci.

Nu aruncați cojile de lămâie: puneți-le într-un borcan și preparați un ulei esențial minunat

Se toarnă o jumătate de pahar de gel de aloe vera și o jumătate de pahar cu apă într-o sticlă cu pulverizator, se agită bine și se pulverizează pe părul umed.

Rețeta 3. Uleiul de migdale, care ajută la reținerea umidității și promovează creșterea părului, combate cu succes uscarea firelor de păr. Vitaminele E și B-7, conținute în uleiul de migdale, întăresc părul la rădăcini, prevenind fragilitatea și căderea acestuia. În același timp, acizii linoleic și oleic hidratează în profunzime firele de păr.

Adaugă o jumătate de cană de ulei de migdale și 1 cană de apă într-o sticlă cu pulverizator.  Agită și pulverizează lichidul pe părul uscat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel