Cum să-ți pregătești cafeaua preferată de dimineață exact ca la cele mai bune cafenele
Data publicării:
Autor: Alexandra Curtache
WhatsApp
Cum să-ți pregătești cafeaua preferată de dimineață exact ca la cele mai bune cafenele / Foto: Unsplash
Cum să-ți pregătești cafeaua preferată de dimineață exact ca la cele mai bune cafenele / Foto: Unsplash
Iubești băuturile pe bază de cafea, dar nu ai întotdeauna bani sau timp să cumperi de la cafenea? Fii propria ta barista cu aceste rețete de cafea care îți permit să îți prepari acasă băuturile tale preferate. Fie că tânjești după un cappuccino clasic, fie că vrei să încerci să prepari un flat white, vei găsi aici ceea ce ai nevoie.

Savurați aroma irezistibilă a cafelei chiar în intimitatea bucătăriei voastre cu aceste rețete excelente propuse de BBC goodfood. Pregătiți-vă cafeaua preferată de dimineață de la zero - este ușor cu echipamentul potrivit.

Clasicul Cappuccino

Ingrediente

- 18 g de espresso măcinat (sau 1 păstaie de espresso)
- 150 ml lapte
- pudră de cacao (opțional)
- Mai aveți nevoie de ceașca potrivită, cu o capacitate de 200-250ml

Cappuccino - Metodă de preparare

1. Pregătiți aproximativ 35ml de espresso folosind o mașină de cafea și turnați-l în baza ceștii dvs.

2. Trageți laptele la aburi cu ajutorul accesoriului pentru abur, astfel încât să aibă aproximativ 4-6 cm de spumă deasupra. Țineți ulciorul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și turnați laptele în mod constant.

3. Pe măsură ce volumul din ceașcă crește, aduceți ulciorul cât mai aproape de suprafața băuturii, urmărind în același timp să turnați în centru. Odată ce ulciorul de lapte atinge aproape suprafața cafelei, înclinați ulciorul pentru a accelera viteza de turnare. Pe măsură ce accelerați, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară. Presărați suprafața cu puțin praf de cacao, dacă doriți.

Flat White

Dacă aveți un aparat de cafea, folosiți-l la maximum cu această rețetă ușoară de flat white. Această băutură la modă și-a câștigat locul lângă micul dejun.

Ingrediente

- 18 g de espresso măcinat, sau 1 doză de espresso
- 100 ml de lapte
- Aveți nevoie și de ceașca potrivită, cu o capacitate de 150-200 ml

Flat White - Metoda de preparare

1. Pregătiți aproximativ 35ml de espresso folosind mașina de cafea și turnați-l în baza ceștii.

2. Trageți laptele la aburi cu ajutorul accesoriului pentru abur, astfel încât să aibă aproximativ 1-2cm de spumă deasupra. Țineți ulciorul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și turnați laptele în mod constant.

3. Pe măsură ce volumul din ceașcă crește, aduceți ulciorul cât mai aproape de suprafața băuturii, urmărind în același timp să turnați în centru. Odată ce ulciorul de lapte atinge aproape suprafața cafelei, înclinați ulciorul pentru a accelera viteza de turnare. Pe măsură ce accelerați, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară.

Latte


Ingrediente

- 18 g de espresso măcinat, sau 1 doză de espresso
- 250 ml de lapte
- Aveți nevoie și de o ceașcă mare, cu o capacitate de 300-350ml

Latte - Metoda de preparare 

1. Pregătiți aproximativ 35ml de espresso cu ajutorul aparatului de cafea și turnați-l în baza ceștii.

2. Trageți laptele la aburi cu ajutorul accesoriului pentru abur, astfel încât să aibă aproximativ 2-3cm de spumă deasupra. Țineți ulciorul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și turnați laptele în mod constant. Pe măsură ce volumul din ceașcă crește, aduceți ulciorul cât mai aproape de suprafața băuturii, urmărind în același timp să turnați în centru.

3. Odată ce ulciorul de lapte atinge aproape suprafața cafelei, înclinați pentru a accelera viteza de turnare. Pe măsură ce accelerați, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară.

Caramel Macchiato cu gheață

Ingrediente

- 2 pahare de gheață 
- 250 ml de lapte
- 2 linguri de sirop de vanilie
- 2 doze de espresso sau 50 ml de cafea tare
- 2 linguri de sos de caramel

Caramel Macchiato cu gheață - Metoda de preparare

1. Umpleți două pahare înalte cu gheață și împărțiți laptele și siropul de vanilie între ele înainte de a le amesteca bine.

2. Turnați un shot de espresso în fiecare pahar, apoi stropiți cu sosul de caramel înainte de a servi.

 

Iced Latte


Răcorește-te cu un latte cu gheață fresh. Această băutură simplă are nevoie doar de o mână de ingrediente și este perfectă pentru o doză de cofeină pe timp de caniculă.


Ingrediente

- 2 doze de espresso (60 ml)
- 2 lingurițe de zahăr, miere sau sirop de arțar (după gust)
- gheață
- 100 ml de lapte integral

Iced Latte - Metoda de preparare

1. Amestecați espresso fierbinte cu zahărul până se dizolvă.

2. Umpleți un pahar cu gheață și amestecați cafeaua îndulcită.

3. Turnați laptele și amestecați până când se combină.


Mocha


Dacă aveți un aparat de cafea, răsfățați-vă cu o mocha savuroasă cu ciocolată. Nu trebuie să fii o barista instruită cu această rețetă ușoară.

Ingrediente

- 18 g de espresso măcinat sau 1 doză de espresso
- 250 ml de lapte
- 1 linguriță de ciocolată de băut
- Veți avea nevoie și de ceașcă mare, cu o capacitate de 300-350 ml

Mocha -  Metoda de preparare

1. Pregătiți aproximativ 35 ml de espresso folosind o mașină de cafea și turnați-l în baza ceștii. Adăugați ciocolata de băut și amestecați bine până la omogenizare.

2. Trageți laptele la aburi cu ajutorul accesoriului pentru aburi, astfel încât să aibă aproximativ 4-6 cm de spumă deasupra. Țineți ulciorul astfel încât gura de scurgere să fie la aproximativ 3-4 cm deasupra ceștii și turnați laptele în mod constant. Pe măsură ce volumul din ceașcă crește, aduceți ulciorul cât mai aproape de suprafața băuturii, vizând în același timp centrul.

3. Odată ce ulciorul de lapte atinge aproape suprafața cafelei, înclinați pentru a accelera viteza de turnare. Pe măsură ce accelerați, laptele va lovi partea din spate a ceștii și va începe să se plieze în mod natural pe el însuși pentru a crea un model în partea superioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel