Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Cum să-ți faci piscină în grădină: Cinci pași foarte simpli. Spor la bălăceală!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Psicina este visul multor persoane care stau la curte. Ce poate fi mai relaxant, dacă nu o bălăceală "privată", mai ales dacă nu ești adeptul ștrandurilor. Iată cum îți poți amenaja colțul tău de rai pentru zilele călduroase de vară.

Alegeri prezidentiale 2024

Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a te apuca de treabă este să stabilești ce fel de piscina îți dorești.

Piscina naturală, specifică grădinilor și curților private, este menită să asigure armonia florei și a faunei, fiind excluse tratamentele clasice de purificare a apei, potrivit casa-gradina.ro. Curățarea lichidului se face prin intermediul unor instrumente de purificare instalate în faza de construcție. Aceasta este o variantă de piscină cu un aspect cât mai natural. 

O altă variantă de piscină este cea îngropată, cu pereți de beton turnat sau torcetat, care implică montarea unei instalații de țevi, a pereților de susținere și a treptelor, a plasei de armare și punerea sub presiune a betonului. Cea de-a treia variantă este reprezentată tot de o piscină îngropată, dar cu pereți de polistiren. Alte opțiuni mai costisitoare sunt reprezentate de piscina îngropată confecționată din poliester sau fibre de sticlă sau cu pereți de oțel. 

Pași montare

După ce ai ales tipul piscinei și ai obținut autorizațiile necesare construcției, poți începe construirea piscinei mult visate. O parte importantă a acestuia proces este reprezentată de montarea țevilor și a echipamentelor aferente. Acest pas trebuie să fie făcut de un instalator experimentat.

Montarea pereților piscinei  trebuie să se facă cu grijă. Trebuie să fie turnați în așa fel încât să respecte geometria piscinei. Dacă nu discutăm despre o piscină naturală, pereții trebuie să fie perfect paraleli pe verticală și pe orizontală.

Marginea piscinei se plachează cu piatră naturală, dar se poate adăuga și un strat de pietriș, care să asigure o zonă tampon între sectorul verde și marginea piscinei. Ultimul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a adăuga apă. Asigură-te că pereții și fundul piscinei sunt curate și montează o scară de acces, dacă este necesară, înainte de a porni procesul de umplere a piscinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel