Cum să-ți dezinfectezi telefonul fără să-l strici
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Majoritatea telefoanelor mobile au de șapte ori mai mulți germeni și bacterii decât o toaletă, lucru care reprezintă un pericol pentru sănătate.

Dacă luăm în considerare măsurile de protecție igienică împotriva coronavirusului, ar trebui să dedicăm, de asemenea, timp pentru a menține telefonul mobil cât mai curat posibil. Din fericire, curățarea telefonului este la fel de rapidă și ușoară precum curățarea mâinilor. Atenție, însă! NU trebuie să o faci în același mod. Atunci când ai de-a face cu un dispozitiv electronic, trebuie luate precauții extreme pentru a nu-l deteriora.

Ce trebuie să faci pas cu pas

1. Trebuie să știi rezistența la apă a telefonului mobil pentru a cunoaște în ce măsură poți să-l uzi. Așa că verifică celebrul certificat IP6X. Codurile IPxy se referă la cât de bine este sigilat un aparat. Prima cifră reprezintă protecția la introducerea degetelor, micilor obiecte și chiar a prafului, a doua cifră protecția la apă sau, mai bine zis, cât de greu le este acestora să intre în respectivul dispozitiv. Cu cât este mai mare cifra, cu atât este mai bună protecția, în general vorbind. Dacă celebrul certificat IP6X are 67 sau mai mult, poate fi udat moderat. Cu toate acestea, dacă nu știi cât este certificatul, este mai bine să fii prudent și să folosești doar un prosop umed.

2. Deconectează cablurile și oprește telefonul înainte de a-l curăța. 

3. Amestecă apa cu săpunul. Dacă telefonul este foarte murdar, poți adăuga întotdeauna mai mult săpun în prepararea lichidului de curățare.

4. Curățați telefonul cu o cârpă umezită în apă cu săpun. Nu cufunda niciodată telefonul în soluție, chiar dacă este rezistent la apă.

5. Folosiți o cârpă uscată fără scame pentru a-ți usca telefonul. Evită să folosești prosoape de hârtie.

Cu această simplă rutină, vei evita erodarea sau deteriorarea telefonului mobil și îl vei păstra curat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel