Data publicării:

Cum să te înțelegi cu socrii. Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Askar Abayev/ Pexels
Fotografie de la Askar Abayev/ Pexels
Prin căsătorie, se formează o nouă familie. Biblia spune că un bărbat care se căsătoreşte ”va lăsa . . . pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de soţia sa”, principiu care i se aplică şi soţiei.

Căsnicia voastră este mai importantă decât relaţiile cu părinţii. În cadrul căsniciei, una dintre principalele îndatoriri ale partenerilor este aceea de a învăţa să gândească la plural. Dacă tu şi partenerul tău aveţi neînţelegeri din cauza unei situaţii legate de socri, străduiţi-vă să rezolvaţi lucrurile cooperând. În acest sens, analizaţi situaţiile ipotetice de mai jos.

1. Acceptă că este o perioadă de tranziție

Faptul că un copil se căsătorește, se cuplează sau își întemeiază o familie proprie este un moment important de tranziție pentru unitatea familială. Ca orice schimbare, această transformare este o provocare și necesită timp pentru a o accepta.

Prin urmare, ai răbdare cu socrii tăi și, de asemenea, cu tine însuți. Nu pretinde că totul este simplu și perfect chiar de la început. Ia-o ușor și permite-ți să cunoști acești oameni și să te lași cunoscut.

2. Definiți și delimitați rolurile

Multe conflicte apar atunci când rolurile nu sunt bine definite și oamenii își asumă roluri care nu sunt ale lor. Definiți-vă clar rolurile. Acest lucru poate însemna să petreci mai puțin timp cu familia de origine sau să schimbi anumite dinamici. Potrivit La Mente, a conveni asupra acestui punct este esențial pentru un front unit împotriva eventualelor nemulțumiri sau revendicări din partea familiei.

3. Vorbește cu partenerul tău

Conviețuirea împreună cu socrii este una dintre problemele care generează cel mai mare disconfort, precum și o potențială sursă de conflict. Din acest motiv este important ca ambii membri să discute despre asta, să se confrunte și să ajungă la acorduri. 

4. Oferă prietenie și respect

Să te înțelegi cu socrii tăi nu înseamnă că socrii sau cumnații tăi trebuie să devină mari prieteni și confidenti. În realitate, poate exista sau nu afinitate, așa că nu este nevoie să puneți această presiune asupra dvs. și asupra altora.

Pentru o bună conviețuire și relație sunt suficiente cordialitatea și respectul. Și acest lucru poate fi arătat cu mici gesturi. De exemplu, să fii amabil în interacțiunile tale, să eviți subiectele controversate, să colaborezi acasă sau să oferi ajutor în ceea ce putem contribui.

5. Dacă nu te poți înțelege cu socrii tăi, optează pentru o distanță prudentă

După cum poți vedea, să te înțelegi cu socrii tăi nu înseamnă doar modul în care ei te tratează cu tine și cum îi tratezi tu. În realitate, în spate trebuie să existe o bună comunicare între cuplu și o serie de abilități personale pentru a gestiona totul. Dacă vreunul dintre aceste elemente lipsește, puteți lucra la ele cu ajutorul unui profesionist.

Chiar și aplicând toate indicațiile de mai sus, se poate întâmpla ca relațiile cu socrii să continue să fie conflictuale și epuizante. Dacă, de asemenea, nu este posibil să păstrezi prietenia și respectul de ambele părți, poate cel mai sănătos lucru de făcut este să optezi pentru o distanță prudentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel