Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase: nu folosi niciodată acest produs
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase -  nu folosi niciodată acest produs. Sursa - pixabay.com
Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase - nu folosi niciodată acest produs. Sursa - pixabay.com
Ați găsit în magazin un pulover potrivit, care este perfect moale și pufos?

După ce l-ai cumpărat și l-ai spălat, acesta nu mai este la fel de bun ca înainte. Sau poate l-ai spălat și purtat de câteva ori și ai observat că începe să-și piardă acea moliciune pentru care l-ai cumpărat?

Oricum, nu este niciodată plăcut când haina ta preferată își pierde moliciunea. Cu toate acestea, există trucuri pe care le poți aplica pentru a preveni acest lucru.

Pune frunze de dafin în frigider. Iată de ce trebuie să o faci

Deși țesăturile se schimbă după ce au fost purtate și spălate de mai multe ori, îngrijirea adecvată a puloverelor poate reduce uzura și prelungi perioada de valabilitate a acestora.

Folosește detergentul potrivit. Dacă vrei ca puloverul tău preferat să rămână moale și să reziste mai mult, ar trebui să folosești un detergent de rufe blând.

Îndepărtează petele corect. Majoritatea produselor de îndepărtare a petelor sunt dure și pot deteriora materialul atunci când pata este îndepărtată. În loc să utilizezi produse de curățare dure, încearcă ingrediente naturale. Acestea sunt mult mai sigure pentru pulovere, iar majoritatea funcționează chiar mai bine decât agenții de îndepărtare a petelor de pe piață.

Secretul unei băi strălucitoare și igienizate în doar câteva minute! Iată ce trebuie să faci

Nu folosi balsam. Balsamurile de rufe se pot acumula pe țesături și le pot înăspri. De asemenea, balsamul de rufe poate deteriora țesuturile așa că cel mai bine este să le eviți.

Întoarce puloverul pe dos înainte de spălare. Întoarce puloverul pe dos înainte de a-l pune în mașina de spălat. Acest lucru ajută la protejarea părții exterioare a articolelor de îmbrăcăminte împotriva deteriorărilor, care pot apărea în timpul ciclului de spălare. Când speli hanorace, asigură-te că le închizi fermoarul.

Rulează o clătire suplimentară. De obicei, cu toții dorim să economisim apa. Dar când vine vorba despre moliciunea puloverului, este nevoie de un ciclu suplimentar de clătire, care va îndepărta orice urmă de detergent din pulover.

Dacă ai un cuptor cu microunde, trebuie să faci acest lucru. Este important pentru sănătatea ta

Usucă hainele la aer. Pare o modalitate excelentă și rapidă să usuci hainele în uscător, dar acesta nu vor rămâne moi și pufoase. Uscarea hainelor la aer este o opțiune mult mai bună, iar țesăturile vor rămâne moi și pufoase mai mult timp.

 

Trei trucuri sigure pentru a spăla hainele negre în mașina de spălat, fără a le decolora

 

Cum să speli hainele negre și închise la culoare, păstrându-le culoarea impecabilă și cum să recuperezi hainele decolorate cu remedii naturale?

Negrul este culoarea eleganței prin excelență și hainele negre nu lipsesc niciodată din nicio garderobă, chiar și vara. Această culoare este atât de iubită, deoarece poate fi combinată cu orice,  încât purtăm des hainele negre.

De aceea, intensitatea culorii tinde să se estompeze  odată cu spălarea. Pentru a menține culoarea vie trebuie să ai grijă de hainele întunecate.

Folosește aceste produse și dulapul de lemn va fi ca nou printr-o magie. Convinge-te și tu

Trebuie doar să adaugi unul dintre aceste remedii în cuva mașinii de spălat:

- o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, care este un aliat puternic pentru eliminarea petelor încăpățânate și a mirosurilor neplăcute, dar și  pentru revigorarea culorilor;

- o jumătate de cană de sare pentru a fixa culoarea și a îndepărta petele de transpirație;

- un pahar cu 20% apă și soluție de acid citric  care, pe lângă faptul că este un balsam natural, păstrează culoarea neagră.

O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult

Pentru a readuce hainele negre sau hainele închise la culoare deja decolorate la culoarea lor originală fără a folosi culori artificiale, trebuie doar să adăugați o ceașcă plină de cafea sau ceai negru, în timpul ciclului de clătire.

Hainele închise la culoare ar trebui spălate separat de celelalte culori, întotdeauna pe dos, la temperaturi scăzute și cu un program delicat.

Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

Printre altele, ar fi de preferat să se folosească un săpun lichid mai degrabă decât unul pudră, deoarece acesta se depune pe haine făcându-le să pară opace și nu se dizolvă complet în apă.

Atenție și la modul în care puneți hainele închise la uscat: acestea trebuie agățate la umbră, pentru a preveni decolorarea culorii de soare.

Cu toate acestea, fiecare articol de îmbrăcăminte are pe etichetă instrucțiunile de spălare, care trebuie citite întotdeauna cu atenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel