Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași, va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată. Sursa - pixabay.com
Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași, va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată. Sursa - pixabay.com
Murdăria de pe oglinda din baie pare a fi cea mai vizibilă.

De multe ori, apa și pasta de dinți sar, în mod constant, pe oglindă, lăsând pete enervante. La fel de enervant este să cureți oglinda, dacă nu știi exact cum să o faci. Dar iată cum să speli perfect oglinda din baie, ca să nu mai ai probleme.

Dacă o cureți greșit, pe oglindă tot vor rămâne dungi și pete. Nu ai nevoie de produse scumpe sau de mult timp pentru ca să scapi de ele. Această acțiune se realizează în 3 pași și câteva minute.

Tigaia s-a ars? Iată cum o poți salva. Sfaturile gospodinelor cu experiență

Primul pas obligatoriu este să ștergi praful. Adesea greșești dacă crezi că o suprafață verticală nu trebuie ștearsă de praf. Praful se depune și pe oglinzi, de aceea este esențial să-l îndepărtezi înainte de a folosi apă și detergent.

Eliminarea prafului este, de asemenea, esențială pentru sănătatea, deoarece poate provoca probleme respiratorii.

După ce ai șters praful trebuie neapărat să folosești un produs potrivit pentru o oglindă pătată. Pe piață există multe produse pentru curățarea băii și alte treburi casnice. Dar nu uita că există și o serie de ingrediente naturale, ieftine și la fel de eficiente.

Unul dintre ele este oțetul. Un amestec de apă și oțet este perfect pentru oglindă. Pulverizează amestecul pe oglindă și, cu mișcări circulare, șterge toată suprafața. Desigur, la final, trebuie să ștergi oglinda cu un burete moale și curat.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Cel mai important pas este uscarea. Acest lucru trebuie făcut după îndepărtarea oricărui reziduu de detergent de pe oglindă. Se ia o cârpă din microfibră uscată și absolut curată și se șterge oglinda cu mișcări circulare. În acest fel, nu vor rămâne pete sau halouri.

Alternativ, în locul oțetului, poți folosi alcool sanitar sau săpun de Marsilia. Sunt eficiente și crema de ras, glicerina, bicarbonatul de sodiu, amestecat cu apă sau puțin săpun de vase.

Unele gospodine folosesc zaț de cafea sau pliculețe de ceai pentru aceste treburi casnice. Ambele sunt foarte eficiente pentru curățarea oglinzilor. 

 

BONUS. Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni

 

Multe persoane cred că baia este una dintre cele mai curate camere din casă. Dar este fundamental greșit.

Umiditatea din baie este adesea ridicată, de aceea camera devine o zonă de reproducere pentru bacterii și agenți patogeni. 

Din acest motiv, există mai multe articole din baie, care ar trebui schimbate în mod regulat. 

Bureții.  Acest articol  trebuie înlocuit regulat. Bureții acumulează celulele moarte, care putrezesc activ într-un mediu umed. 

Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

Prosoapele de baie. Dacă sunt folosite în mod constant, dar au timp să se usuce, atunci prosoapele ar trebui schimbate o dată pe săptămână. Dacă sunt mereu umede, atunci acestea trebuie schimbate aproape o dată la două zile. 

Prosoapele de mâini. În mod normal, aceste prosoape sunt schimbate la fiecare 3-5 zile. Dacă sunt folosite de o familie numeroasă, atunci trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi. 

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Perdeaua de duș. Acest accesoriu de baie se spală cel puțin o data la 2-3 luni, în funcție de intensitatea folosirii dușului. 

Covorașul de baie. Acest obiect, nelipsit din baie, trebuie spălat o dată pe săptămână. Datorită acestui fapt, riscul de a lua o ciupercă este redus la zero, iar, ca bonus, covorul devine moale și plăcut la atingere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel