Data actualizării:
Data publicării:

Cum să scapi de răul de mașină. Iată 5 trucuri care te vor salva în orice călătorie

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Când călătoriți, iar amețelile devin insuportabile, este important să cunoașteți câteva sfaturi și remedii eficiente care vă vor ajuta să le atenuați imediat.  

Este foarte probabil ca la un moment dat în viață să fi suferit de rău de călătorie, care apare sub formă de greață, vărsături și senzație de leșin, precum și alte semne precum transpirație, salivă excesivă, senzație de slăbiciune și o stare generală de rău.

Amețelile pot apărea din cauza mișcărilor de accelerare și reducere a vitezei. Este necesar să cunoașteți o serie de sfaturi și remedii pentru a elimina imediat amețelile atunci când călătoriți.

Remedii pentru a elimina imediat amețelile când călătoriți

Există diferite remedii naturale pentru a elimina amețelile, dintre care trebuie evidențiate următoarele:

  • Ulei esențial de lavandă: Cu efect sedativ și echilibrant, este unul dintre cele mai bune remedii pentru a face față amețelilor, leșinului și palpitațiilor. În acest caz, va fi suficient să mirosiți câteva picături de ulei esențial.
  • Busuioc: Busuiocul are benefice împotriva vărsăturilor și amețelilor. Se poate lua în infuzie preparată cu frunze proaspete într-un litru de apă și se beau două căni pe zi după-masă.
  • Ghimbir: Utilizarea ghimbirului reprezintă unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru a împiedica amețelile. Se recomandă să consumați câteva căni de infuzie preparată cu ghimbir proaspăt ras și flori de mușețel înainte de a pleca într-o călătorie. Pentru prepararea lui, ghimbirul trebuie fiert 15 minute la foc mic, apoi se adaugă o linguriță de flori de mușețel și se lasă să se odihnească 5 minute înainte de a se strecura și a se bea fierbinte.
  • Mușețel: Mușețelul este unul dintre remediile clasice împotriva amețelilor și disconfortului, putând ameliora și preveni amețelile. Se recomanda să bei cu o oră înainte de a pleca în călătorie.
  • Anason: Anasonul este o plantă care poate fi preparată sub formă de ceai. Ceaiul poate fi băut ori de câte ori apar simptome de amețeli sau greață. Pentru prepararea lui ai nevoie doar de un sfert de linguriță de anason și o jumătate de cană de apă. Se încălzește apa cu anasonul, iar după ce fierbe se ia de pe foc și se lasă să se odihnească. Apoi se filtrează și se bea cald. 

De asemenea, este important să țineți cont de faptul că nu trebuie să mâncați înainte de călătorie, iar dacă o faceți trebuie să optați pentru o masă ușoară. În plus, ar trebui să evitați să oferiți alimente procesate copiilor înainte de călătorie și să le oferiți în schimb fructe, reducând astfel șansele ca acestora să li se facă rău.

Pe de altă parte, ar trebui să evitați cititul, folosirea telefoanelor mobile și orice altă activitate care presupune nevoia de a privi în interiorul mașinii, informează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel