Cum să scapi de mucegaiul de pe pereți cu remedii naturale: rezultatul este cu adevărat uimitor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să scapi de mucegaiul de pe pereți cu remedii naturale - rezultatul este cu adevărat uimitor. Sursa - Pexels
Cum să scapi de mucegaiul de pe pereți cu remedii naturale - rezultatul este cu adevărat uimitor. Sursa - Pexels
Mucegaiul din casă este o surpriză urâtă pentru toată lumea. De multe, recurgem la tratamente chimice pentru a-l îndepărta, însă în realitate există mai multe remedii naturale, care luptă cu mucegaiul.

Mucegaiul este o ciupercă, care poate apărea pe pereți, tavane, lângă ferestre sau în alte zone ale casei, inclusiv cele acoperite cu lemn. În primul rând, trebuie să știți că mucegaiul apare pe pereți atunci când în locuință există un anumit grad de umiditate. În special, în sezonul rece este bine să te asiguri că toate caloriferele funcționează la maximum și să folosești sisteme speciale de izolație și ventilație.

Igienizați covorașul de duș cu 2 ingrediente naturale: fără detergent și fără înălbitor

Problema mucegaiului pe pereți și, în special, a sporilor de mucegai care se răspândesc nu este doar estetică. Această ciupercă este deosebit de dăunătoare pentru sănătate. Prin urmare, eliminarea mucegaiului în casă ar trebui să fie o prioritate. 

Deseori se recomandă folosirea înălbitorului, totuși acest produs nu este tocmai cel mai bun din punct de vedere al sănătății și este poluant, de aceea ar fi mult mai bine să-i limitezi utilizarea.

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Pentru a îndepărta mucegaiul de pe pereți putem folosi câteva ingrediente simple, pe care le avem  acasă sau niște uleiuri esențiale care sunt și agenți antifungici eficienți.

Oțet de vin diluat în apă este o soluție excelentă pentru îndepărtarea mucegaiului, fiind nevoie de 2-3 căni la un litru și jumătate de apă fierbinte. Scufundați un burete în această soluție și apoi ștergeți  energic zonele afectate de mucegaiul. Lăsați să acționeze câteva minute și apoi frecați în continuare până la îndepărtarea completă. Pentru a face acțiunea mai eficientă, o puteți repeta cu puțin oțet pur. De asemenea,  soluția de apă și oțet poate fi pusă într-o sticlă cu pulverizator. Chiar și în faza preventivă, acest produs natural poate fi folosit, de mai multe ori pe lună, pentru curățarea și dezinfectarea pereților, gresiei sau a suprafețelor cel mai expuse mucegaiului.

Nu suporți mirosul de conopidă gătită? Încearcă acest truc și nu vei regreta

Bicarbonat O soluție de apă și bicarbonat poate fi folosită pentru a dezinfecta și a preveni apariția unui perete afectat de mucegai, dar același amestec este util atunci când mucegaiul s-a răspândit deja, pentru a o îndepărta . Este nevoie de 2 linguri de bicarbonat de sodiu pentru a se dizolva într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Pentru a spori efectul sunt cei care adaugă sare, întotdeauna în doza de 2 linguri. Odată ce amestecul este gata, frecați-l pe matriță , lăsați-l să acționeze și apoi continuați cu îndepărtarea.

Detergent de haine, făcut în casă dintr-un ingredient simplu. Este grozav și super eficient

Ulei de arbore de ceai. Din uleiul de arbore de ceai poți prepara o soluție anti-mucegai. Puteți folosi pentru o jumătate de litru de apă, 2 lingurițe de sare (sau bicarbonat) și 20 de picături de ulei de arbore de ceai. Pulverizați pe sporii de mucegai, lăsați să acționeze câteva minute și apoi frecați până nu mai rămâne nicio urmă. Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit și pur, punând picăturile direct pe un burete pentru a freca pe zona afectată.

Ulei esențial de lavandă De asemenea, puteți încerca să învingeți mucegaiul de pe pereți cu ulei esențial de lavandă, folosindu-l într-un mod similar cu uleiul de arbore de ceai. De asemenea, puteți amesteca cele două uleiuri esențe pentru a le îmbunătăți efectul antifungic.

Cum se curăță oglinda pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Extract de semințe de grepfrut. Soluția se prepară diluând 20 de picături de grapefruit într-o jumătate de cană de apă. Ca întotdeauna, va trebui să freci zonele acoperite cu pete de mucegai, lăsând produsul să acționeze câteva minute înainte de a fi îndepărtat.

Apă oxigenată - 2 pahare de peroxid de hidrogen, diluate într-un litru de apa fierbinte, ajută la eliminarea mucegaiului de pe pereți și la refacerea peretelui alb. În acest caz este necesar să vă protejați bine atât mâinile, cât și ochii, așa că se recomandă folosirea mănușilor și ochelarilor de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel