Cum să scapi de insectele din casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Insectele domestice și decizia lor de a rămâne în casa noastră nu are legatura cu cât de bine sau des facem curățenie ci cu unele mici trucuri pe care e bine să le știm ca să le alungăm.

Insectele domestice și decizia lor de a rămâne în casa noastră nu are legatura cu cât de bine sau des facem curățenie ci cu unele mici trucuri pe care e bine să le știm ca să le alungăm. Iată câteva sfaturi cu privire la cum să procedam ca să alungăm furnicile, țânțarii, gândacii, moliile și ploșnitele, conform brightside.me.

Ceapă și bicarbonat de sodiu

Există multe produse pe care le puteți obține din magazin, dar sunt de obicei foarte toxice. Acest truc este foarte ieftin și sigur și, cel mai important, funcționează.

Tăiați o ceapă și adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu, apoi puneți acest amestec în colțurile casei. Reaplicați-l zilnic și foarte curând vă veți găsi casa fără gândaci.

Cum scapi de căpușe

Căpușele pot fi foarte diferite ca mărime și culoare. Este foarte important să te protejezi pe tine, familia și animalele de companie de acestea. Dacă nu ești foarte dornic să aplici pesticide chimice pe piele sau pe blana câinilor tăi, încearcă aceste amestecuri naturale și sigure.

Se amestecă 20 de picături de ulei esențial de mușcata de trandafir, 10 picături de ulei esențial de iarbă dulce, 5 picături de ulei esențial de lavandă, 5 picături de ulei esențial de citronelă sau lămâie și o lingură de alcool de fricție și se diluează la 100 ml cu oțet sau apă. Pulverizați produsul obținut pe piele.


Cum scapi de furnici

Furnicile pot fi foarte enervante și apar brusc de nicăieri, de multe ori furișându-se în locuri din bucătărie sau cămară. 

Aparent, furnicile urăsc absolut mirosul de scorțișoară. Pune scorțișoară pudră în zonele pe unde crezi că intră furnicile. Pentru rezultate mai eficiente, puteți adăuga puțin ulei esențial în pudra de scorțișoară. 

Cum scapi de acarieni

Deși acarienii nu mușcă, mulți specialiști consideră că aceștia pot provoca reacții alergice și iritații ale pielii. 

Amestecați 6 lingurițe de ulei de eucalipt cu 1,5 lingurițe de detergent lichid de rufe într-o găleată de apă și înmuiați articolele lavabile în soluția obținută apoi spălați-le ca de obicei. Pentru orice nu se poate spăla, doar pulverizați și ștergeți-l cu o cârpă curată. Dacă nu vă place mirosul de ulei de eucalipt, îl puteți înlocui cu ulei de arbore de ceai, care este la fel de eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel