Cum să scapi de grăsimea abdominală în 4 pași simpli
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Dieta DASH. Alimentele permise care ajută la slăbit, dar și la scăderea tensiunii arteriale / Foto: Pixabay, de Skica911
Dieta DASH. Alimentele permise care ajută la slăbit, dar și la scăderea tensiunii arteriale / Foto: Pixabay, de Skica911
Grăsimea de pe burtă nu este ireversibilă - iată cum să o ții la distanță.

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este grăsimea corporală stocată adânc în cavitatea abdominală, înconjurând organele vitale, cum ar fi intestinele și ficatul. Studiile arată că reducerea acesteia îmbunătățește sănătatea metabolică și este probabil să îmbunătățească sănătatea generală. Iată patru moduri de a scăpa rapid de grăsimea de pe burtă după 40 de ani, potrivit experților.

Ridică greutăți

„Am făcut un studiu de intervenție de doi ani pe femei în premenopauză care făceau doar antrenament cu greutăți de două ori pe săptămână”, spune Kathryn Schmitz, profesor la Perelman School of Medicine a Universității din Pennsylvania. „Nu le-am cerut să facă nicio activitate aerobă sau să facă schimbări în alimentație. Am descoperit că antrenamentul cu greutăți de două ori pe săptămână a prevenit în mod substanțial creșterea grăsimii abdominale la femeile care s-au alăturat intervenției  față de cele care nu au făcut-o”.

Mănâncă sănătos

Dacă vrei să scapi de grăsimea abdominală, experții recomandă evitarea fast food-ului. „Nutriția joacă un rol vital în reducerea grăsimii abdominale. Multe diete care promovează scăderea în greutate, inclusiv dietele vegane și restricția calorică cronică, pot ajuta oamenii să piardă grăsimea abdominală”, spune dr. Scher. „Cu toate acestea, cheia este să găsiți o dietă durabilă care să ofere o nutriție adecvată și să vă ajute în continuare să pierdeți grăsimea de pe abdomen.

Prioritizează-ți somnul

Lipsa somnului este legată de o creștere a grăsimii viscerale, așa că asigurați-vă că vă concentrați pe un somn de bună calitate (cel puțin șapte ore pe noapte, conform CDC). „Descoperirile noastre arată că somnul scurt, chiar și la subiecții tineri, sănătoși și relativ slabi, este asociat cu o creștere a aportului de calorii, o creștere foarte mică a greutății și o creștere semnificativă a acumulării de grăsime în interiorul abdomenului”, spune Virend Somers. M.D., Ph.D.

Relaxează-te

Știai că stresul îngrașă? Stresul cronic încurajează corpurile noastre să producă cortizol, care poate duce la grăsime pe abdomen – și cu cât aveți mai multă grăsime pe abdomen, cu atât se produce mai mult cortizol, creând un cerc vicios. „Deoarece grăsimea abdominală tinde, de asemenea, să crească nivelul de cortizol, acest lucru poate duce la un ciclu vicios și nesănătos, în special la femei”, spune Institutul American de Stres. „Nu există nicio îndoială că stresul crescut și/sau cortizolul pot cauza creșterea grăsimii abdominale și creșterea în greutate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel