Cum să rămâi sănătos în sezonul răcelilor și a gripei? Urmează câteva reguli simple
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să rămâi sănătos în sezonul răcelilor și a gripei. Urmează câteva reguli simple. Sursa foto: freepik.com
Cum să rămâi sănătos în sezonul răcelilor și a gripei. Urmează câteva reguli simple. Sursa foto: freepik.com
Iarna este o perioada frumoasă, dar, în același timp, periculoasă, întrucât se înmulțesc cazurile de răceală, gripă și diverse boli infecțioase.

Dar este posibil să rămâi sănătos chiar și în mijlocul unei perioade periculoase. Principalul lucru este să respecți unele reguli importante de conduită și de igienă personală.

În viața de zi cu zi, suntem urmăriți de o mulțime de pericole și de riscul de a lua o infecție, de aceea este timpul să înveți cum să te protejezi de răceli.

Poartă o mască igienică de protecție de unică folosință. În locurile aglomerate, ai șanse să întâlnești o persoană bolnavă care să te infecteze cu ușurință. O mască de protecție de unică folosință, care îți va acoperă gura și nasul, te poate proteja. Nu uita că trebuie să o schimbi la fiecare trei ore, altfel această metodă de protecție va agrava situația.

Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă

Folosește șervețele umede. Cu cât mai des îți speli mâinile după contactul cu obiecte potențial periculoase, cu atât este mai bine. Este mai bine să folosești nu șervețele igienice obișnuite, antibacteriene.

Spală-te des pe mâini. Nu uita să faci asta după ce ai mers la toaletă, înainte de masă sau după ce ai folosit transportul în comun. Nu uita că curățenia este cheia sănătății!

Trei amestecuri de uleiuri esențiale calmează nervii și combat anxietatea: combină-le corect și fii sănătos

Nu îți atinge fața cu mâinile. Mulți avem obiceiul de a ne scărpina urechile sau nasul sau ne frecăm ochii. În perioada unei răceli, acestea sunt obiceiuri de două ori mai nocive. Pielea este protecția corpului nostru, dar membrana mucoasă este aproape lipsită de apărare împotriva bacteriilor. Prin urmare, nu trebuie să-ți atingi fața cu mâinile.

Evită contactul cu persoanele bolnave. Nu este necesar să vizezi spitalele de boli infecțioase. Iarna, imunitatea scade, iar contactul cu infecțiile poate aduce boli. De asemenea, ar trebui să eviți  îmbrățișările și strângerea mâinii cu persoanele bolnave, chiar și cu cele pe care le cunoșți bine. Toate acestea sunt o măsură preventivă.

Ești la dietă și nu poți slăbi? Renunță la trei obiceiuri care te împiedică să pierzi în greutate

Ai grijă la alimentație. În sezonul rece, dieta ta ar trebui să conțină o cantitate mare de legume și fructe care conțin vitamine și oligoelemente utile. De asemenea, ferește-te de alimentele neprocesate. În caz contrar, problemele pot veni de unde nu te aștepți.

Respectă igiena. În mod ideal, toți membrii familiei trebuie să aibă prosoapele și tacâmurile sale. Deci ai șansa să rămâi sănătos și, în caz de boală, să nu infectezi rudele și prietenii. Să fii sănătos este ușor! Ai grijă de tine și de cei dragi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel