Cum să preveniți vârfurile despicate și să reparați părul deteriorat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Engin Akyurt: Pexels
Fotografie de la Engin Akyurt: Pexels
Agenții atmosferici, stresul chimic și factorii fiziologici pot altera frumusețea și sănătatea părului, făcându-l uscat, slab și tern. 

Părul deteriorat se caracterizează prin deschiderea solzilor, prezentând nereguli la nivelul cuticulei care îngreunează reținerea umidității, slăbind părul și făcându-l să-și piardă strălucirea. 

Cauze

Există mai mulți agenți externi care pot afecta structura părului determinând deschiderea solzilor cuticulei și lăsând părul uscat, încrețit și plictisitor. 

Cauze mecanice: Atunci când părul ud este pieptănat sau periat prea energic.

Cauze termice: Expunerea prelungită a părului la temperaturi ridicate și razele UV cauzează deteriorarea suprafeței părului, atât la culoare cât și la atingere.

Cauze chimice: Din cauza folosirii excesive sau neadecvate a tratamentelor chimice, coloranți, înălbitori, soluții permanente. Utilizarea acestor produse implică întotdeauna o deschidere a solzilor cuticulei. 

Prevenire și reparare

Potrivit Today, pentru a preveni vârfurile despicate și pentru a revitaliza părul deteriorat, este posibil să folosiți ingrediente naturale și ingrediente active, cum ar fi:

- Ulei de microalge: Repară, protejează și întărește fibra capilară, precum și stimulează sinteza de colagen și elastină. Rezultatul? Păr moale și strălucitor, hidratat și fără încrețire.

Fitocomplex de castan: Acoperă fiecare șuviță de păr pentru a sigila cuticula și previne pierderea apei, chiar și atunci când părul este puternic deteriorat din cauza tratamentelor chimice sau a plăcilor de îndreptat. Menține părul hidratat și îl protejează de agenții externi.

Polizaharid Sealer: Acest ingredient activ natural acoperă fibra părului și netezește cuticula, reducând neregularitățile de suprafață ale părului deteriorat. Rezultatul? Păr mai moale și mai strălucitor. În plus, calmează și eventualele iritații și mâncărimi ale scalpului uscat și sensibil.

Keratina vegetală: Oferă aminoacizi pentru a crea o peliculă protectoare pe suprafața părului, reparând instantaneu de la rădăcini până la vârfuri, chiar și atunci când sunt despicate. Sigilează, repară, hrănește și hidratează părul, cu efect energizant.

Acid hialuronic: Acest ingredient activ este o comoară pentru păr deoarece, pe lângă compensarea efectelor agresiunilor externe, crește nivelul de apă din fibra capilară. Rezultatul? Păr mai gros, mai strălucitor, mai neted și mai puțin încrețit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel