Cum să prepari cele mai crocante sărățele. Secretul preparării
Bune în orice perioadă a anului și perfecte în orice moment. Sărățelele sunt gustoase, crocante și se fac într-un timp scurt. Iată rețeta pentru a le face acasă.
Sărățelele sunt bune în orice moment. Fie de sărbători, fie când ai musafiri, ori când îți dorești să mănânci ceva crocant, sărat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și aproximativ o oră, timp de preparare și coacere. Secretul ca sărățelele să iasă perfect este să ai răbdare și să respecți cantitățile și pașii în tocmai.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp de asteptare: 15 minute
INGREDIENTE:
- 1 kg Făină
- 300 ml Lapte
- 250 g Unt
- 1 buc. Ou
- 1 plic Drojdie
- Sare
ETAPE:
1. Se amestecă toate ingredientele cu 300 ml de lapte călduț și se frământă bine până ce devine o cocă tare.
2. Se lasă coca într-un loc călduț pentru aproximativ 15 minute.
3. Se întinde o foaie, se taie bastonașe care se ung cu gălbenuș și se presară sare, chimen, sau diverse semințe.
4. Se pune tava la cuptor la foc potrivit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News