Data publicării:
Este atât de simplu: Cum faci cea mai bună CAFEA la IBRIC
O cafea bună de dimineață îți face întotdeauna ziua mai frumoasă. Dacă și tu te numeri printre cei care consideră că cea mai bună cafea rămâne cea la ibric, iată cum s-o prepari simplu, pentru a te bucura de gustul ei în fiecare dimineață.
Chiar dacă pare simplu, nu toți știu să facă celebra cafea la ibric. Aparatele care fac singure cafeaua de dimineață par, pentru unii, minunate. Cu capsule sau cafea măcinată, ele fac viața mai ușoară. La fel și cafenelele. Dar, dacă ești un iubitor de cafea, știi și tu că cea mai bună cafea este cea la ibric. În funcție de țara de origine a cafelei, te poți bucura de diferite arome minunate.
Iată o rețetă simplă, fără zahăr, așa cum se spune că ar trebui savurată fiecare cafea:
Unitatea de măsură este cana în care-ți bei cafeaua. Pui apa din cană în ibric și o pui pe ochiul de aragaz. O lași să fiarbă în clocot, oprești aragazul și pui două lingurițe cu vârf de cafea. Amesteci bine după fiecare linguriță și torni cafeaua fierbinte în cană.
Este atât de simplu, iar rezultatul este garantat. Dacă totuși vrei să pui și zahăr, adaugi două lingurițe rase de zahăr în apă în momentul în care pui ibricul pe foc.
Cafeaua turcească rămâne printre preferatele românilor, pentru gustul ei cremos. Asta chiar dacă grecii se laudă cu cea mai bună cafea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News