Data publicării:
Cum să păstrezi vinetele pentru o mai multă savoare. Care este trucul folosit de Chef Joseph Hadad
Chef Joseph Hadad dezvăluie secretul pentru păstrarea în condiții bune a vinetelor astfel încât să vă bucurați de beneficiile acestora.
Este sezonul vinetelor, preparate într-o multitudine de moduri, însă sunt situații în care achiziționăm mai multe, astfel că este important de știut cum le putem păstra pentru a ne bucura cu adevărat de beneficiile pe care ni le oferă acestea.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este trucul pe care îl folosește în privința acestei legume foarte bogată în antocianine, un antioxidant care să găsește din plin în coaja vinetelor.
”Salată de vinete românească sau cele inspirate din Orientul Mijlociu, ca babaganous sau moutabal, vinete la grătar, mousaka de vinete, vinete umplute, și lista de rețete continuă.
De toate acestea vă puteți bucura în perioada asta și dacă tot vreți să faceți o cură de vinete, sau poate că vă faceți aprovizionarea pentru salata de vinete de la iarnă, ar fi bine și să știți cum să le păstrați pentru a le prelungi durata de viață până ajung să fie gătite, fără a risca să se strice sau deshidrateze”, a scris Chef Joseph Hadad, pe blogul său.
Astfel, susține celebrul Chef, ”vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig.
Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.
Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei.
Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile.
Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie”, a mai scris Chef Joseph Hadad.
Vinetele, beneficii
O porție de vinete poate asigura cel puțin 5% din necesarul zilnic al unei persoane de fibre, cupru, mangan, B-6 și tiamină. De asemenea, conține și alte vitamine și minerale.
În plus, vinetele sunt o sursă de compuși fenolici care acționează ca antioxidanți, moleculele care ajută organismul să elimine radicalii liberi - molecule instabile care pot deteriora celulele dacă se acumulează în cantități mari. Alimentele care conțin antioxidanți pot ajuta la prevenirea unei serii de boli, precum afecțiunile cardiace, afecțiunile cognitive, cancere sau cele legate de kilogramele în plus.
Printre antioxidanții din vinete se numără antocianii, inclusiv nasunina, luteina și zeaxantina.
Citește și: Ce să adaugi, la final, în salata de vinete pentru un plus de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News