Cum să păstrezi căldura în apartament iarna. 8 trucuri care te vor ajuta să ai facturi mai mici
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum să păstrezi căldura în apartament iarna. 8 trucuri care te vor ajuta să ai facturi mai mici / Foto: Pexels
Cum să păstrezi căldura în apartament iarna. 8 trucuri care te vor ajuta să ai facturi mai mici / Foto: Pexels
Află în articol cum să păstrezi căldura în apartament pe timpul iernii.

Să păstrezi căldura în casă în timpul lunilor mai reci fără a plăti facturi mai mari la utilități este o provocare. Chiriașii o au sarcină și mai grea, fără capacitatea de a interveni cu dotări permanente care economisesc bani. Nu vă faceți griji, totuși, puteți economisi bani la facturile de încălzire fără a îngheța iarna aceasta. Mai jos aveți opt trucuri pentru a avea facturi mai mici, scrie ellicottdevelopment.com.

1. Investește într-un umidificator. Nu trebuie să cheltuiți mult pentru a vă menține casa călduroasă.  Aerul umed face ca apartamentul să se simtă mai cald, fără a crește căldura. Adăugați plante pentru mai multă umiditate. Ca și bonus, unele soiuri ajută la purificarea aerului.

2. Limitați utilizarea ventilatorului de evacuare. Uneori trebuie doar să scăpați de mirosurile din bucătărie sau baie. Asigurați-vă că opriți ventilatoarele cât mai repede posibil pentru a evita tragerea unor cantități mari de aer cald din apartamentul dumneavoastră și folosiți-l doar atunci când aveți cu adevărat nevoie de el.

3. Folosește ferestrele în avantajul tău. Deschideți perdelele în timpul zilei pentru a lăsa soarele să vă încălzească apartamentul. Trageți perdelele la loc noaptea pentru a păstra căldura.

4. Ține ușa băii deschisă când faceți duș. Acest truc eliberează aer cald și umed în restul apartamentului tău. Te vei bucura de mai multă căldură fără să cheltui nimic în plus.

5. Încălzește-ți patul cu o sticlă de apă fierbinte. Această soluție veche pentru vremea rece îți menține picioarele calde atunci când este plasată sub pătură de la capătul patului. Vezi dacă bunica ta are un recipient special pentru asta sau găsește unul online.

6. Decorează-ți apartamentul cu materiale textile prietenoase pentru iarnă. Este ușor să creezi o atmosferă caldă și primitoare atunci când îți încarci canapeaua cu pături confortabile și arunci perne, acoperi podelele cu covoare groase și schimbi cearșafurile obișnuite cu cele plușate.

7. Cina la cuptor. Puneți mai puțin stres atât pe bugetul pentru încălzire, cât și pe cel alimentar, sărind peste cina în oraș. Indiferent dacă pregătiți o creație demnă de restaurant sau că încălziți o lasagna înghețată, țineți ușa cuptorului deschisă când terminați de gătit pentru eliminarea căldurii în apartament.

8. Țineți curenții la distanță. Chiar și în clădirile cu ferestre eficiente din punct de vedere energetic, uneori aerul rece de iarnă își face loc înăuntru. Puneți opritoare de curent pe pervaz și luați în considerare aplicarea unui kit de folie pentru ferestre. Contactați managerul clădirii sau proprietarul pentru aprobare înainte de a aplica materiale adezive pe ferestre.

De la deschiderea ușii cuptorului până la pornirea unui umidificator, aceste trucuri vă vor menține apartamentul cald fără a vă crește bugetul pentru utilități. Și dacă aveți de-a face cu facturi de încălzire vertiginoase din cauza unei clădiri învechite și prost izolate, luați în considerare niște renovări serioase la vară. Deși investiția va fi una mai mare, vă veți asigura pe viitor că nu plătiți în plus pentru facturi înghețând în apartament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel