Cum să oferiți confortul de care are nevoie un părinte în vârstă?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Când erați copil, probabil că a trebuit să aveți grijă de părinții dumneavoastră. Le-ai pregătit micul dejun în pat. Le-ai adus un plasture atunci când s-au tăiat în timp ce găteau. Le-ai reamintit să își facă controale la medic. Iar acum, că ești adult, te simți în continuare responsabil pentru bunăstarea lor...doar că acum este mai complicat decât era înainte.

Când erai tânăr, părinții tăi puteau să aibă grijă de ei înșiși cu ușurință și nu aveau nevoie de ajutorul tău foarte des. Dar, pe măsură ce îmbătrânim, avem uneori nevoie de mai mult ajutor pentru sarcinile zilnice, mai ales dacă am avut probleme de sănătate sau dacă am avut parte de piedici. Și mulți copii trebuie să se confrunte cu realitatea că părinții lor au nevoie de ajutorul lor mai des... și vor continua să aibă nevoie de mai mult ajutor de-a lungul timpului. Poate fi greu să accepți faptul că părintele tău s-ar putea să nu fie întotdeauna capabil să aibă grijă de el însuși - și poate fi, de asemenea, greu să știi cum să îi oferi cel mai bine asistență, menținând în același timp o relație sănătoasă cu el.

În calitate de copil adult, este posibil să vă simțiți vinovat dacă nu vă puteți ridica la nivelul așteptărilor părintelui dumneavoastră sau la propriile așteptări cu privire la ceea ce un copil adult ideal ar face pentru părinții săi. Dacă aveți probleme în a face față acestor emoții și în a găsi echilibrul potrivit între a oferi îngrijire și a avea o relație bună

Atunci când un părinte îmbătrânește, acesta poate deveni mai vulnerabil. Este posibil ca aceștia să nu-și mai poată menține independența și să aibă nevoie de mai multă îngrijire decât în trecut.

Semne că este timpul să intervii

Locuiesc singuri și au o boală sau o accidentare

Nu-și întrețin casa sau curtea

Nu se ține la curent cu îngrijirea personală (duș, toaletare)

Ce ar trebui să faceți?

Aruncați o privire la aceste sugestii pentru a oferi confort unui părinte bătrân:

Ajutați-l cu nevoile de îngrijire personală.

Multe persoane în vârstă se vor chinui să aibă grijă de nevoile personale de bază, cum ar fi îmbăierea, îmbrăcarea și îngrijirea. Uneori, ei sunt fizic incapabili să se ocupe de aceste nevoi, dar de multe ori este pentru că pur și simplu au uitat cum să facă acest lucru. Arătându-le cum (sau făcând-o în locul lor) îi va ajuta să se simtă confortabil și în siguranță.

Asigurați-vă că au destulă companie

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, ei devin adesea singuri și plictisiți din cauza pierderii locurilor de muncă sau a activităților sociale care îi țineau ocupați înainte. Dacă nu puteți petrece mult timp cu părinții dvs. din cauza serviciului sau a altor responsabilități, luați în considerare posibilitatea de a angaja pe cineva care să petreacă timp cu ei în timp ce sunteți plecat, astfel încât să nu se simtă izolați. Dacă sunteți în măsură să petreceți mai mult timp cu părinții dvs. personal, încercați să invitați câțiva prieteni și rude la cină sau la o seară de jocuri din când în când.

Duceți-i la cumpărături

O simplă excursie la magazinul alimentar ar putea fi exact ceea ce părintele tău are nevoie pentru a-i înveseli ziua. Pe lângă beneficiile sociale de a fi în preajma altora, simpla ieșire în aer liber poate fi extrem de terapeutică! Asigurați-vă că aveți o listă pregătită dinainte, astfel încât să puteți rămâne pe drumul cel bun și să păstrați lucrurile în mișcare fără probleme. Părintele dvs. vă va mulțumi pentru că l-ați salvat de la rătăcirea fără țintă prin raioane.

Gătește-le o masă

Să mănânci singur nu este niciodată distractiv, iar dacă părintele tău nu mai conduce sau locuiește singur, s-ar putea să nu mai iasă atât de mult ca înainte. De ce să nu le pregătiți mâncărurile lor preferate și să împărțiți o masă? Nu numai că legarea de o mâncare bună îi va ajuta să se simtă confortabil, dar vă veți ajuta și părintele să rămână sănătos, asigurându-vă că primește

Să știi că părinții tăi au nevoie de ajutor este destul de greu. Dar când vine momentul să intervii și să le oferi asistența de care au nevoie, cum găsești echilibrul potrivit?

În condițiile în care intervine distanța sau imposibilitatea de a avea grijă de un părinte se poate lua în considerare un cămin bătrâni București. La Aboscare, oamenii pot să găsească un echilibru între a se asigura că părinții lor au ceea ce au nevoie, respectând în același timp autonomia și demnitatea lor continuă.

Bătrânii pot fi oameni incredibil de puternici, dar corpul lor nu este adesea la fel de puternic ca spiritul lor. Pe măsură ce părinții noștri îmbătrânesc, trebuie să găsim modalități de a-i sprijini, indiferent dacă locuim aproape sau departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel