Cum să obții efectul pielii de „sticlă”, ca la coreence, în câțiva pași
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să obții efectul pielii de  sticlă, ca la coreence, în 5 pași. Sursa foto: freepik.com
Cum să obții efectul pielii de sticlă, ca la coreence, în 5 pași. Sursa foto: freepik.com
Pielea de „sticlă” este una dintre tendințele de frumusețe ale anului 2023 și un ecou al culturii asiatice, a cărei modă este în continuă creștere.  

Nu vei avea nevoie de niciun produs scump, deoarece strălucirea feței se bazează, în primul rând, pe îngrijire. Pielea ar trebui să semene cu sticla translucidă nu din cauza iluminatoarelor, ci din cauza curățeniei, a hidratării și netezirii, explică medicul dermatolog Claire Chang.

Crezi că este imposibil? Cu toate acestea, experții sunt siguri că orice doamnă poate deveni proprietara pielii de sticlă. Pentru aceasta, este suficient să urmezi o abordare în mai mulți pași, care este populară în Coreea.

Iată pașii care trebuie urmați

Curățare dublă. Pentru spălarea feței, trebuie să folosești, mai întâi, un produs uleios care îndepărtează murdăria și sebumul, iar apoi un gel moale pe bază de apă. Charlotte Cho, autoarea cărții „Secretele frumuseții coreene” sfătuiește să acorzi atenție pH-ului, care nu trebuie să reducă proprietățile de barieră ale pielii.

Regulile machiajului italiencelor: ce fac doamnele pentru a arăta perfect

Peeling. Vrei o piele fină? Apoi, trebuie să îndepărtezi în mod regulat stratul de celule moarte, deoarece acestea sunt, potrivit lui Cho, cele care fac tenul plictisitor și împiedică pătrunderea produselor de îngrijire în derm. Exfolierea trebuie făcută o dată sau de două ori pe săptămână. Cho recomandă să alegi o substanță chimică care nu necesită spălare manuală.

Loțiune tonică. Produsul menține pH-ul pielii. Doar umezește un disc cu tonic și șterge fața.

Mască din material textil. Acest pas poate fi omis dacă nu ai timp. Cu toate acestea, dacă ai 10 minute în plus, utilizează o mască de trei ori pe săptămână pentru a hidrata corect pielea.

Mască cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu. Care sunt beneficiile pentru piele

Esență tonică. Nu-l confunda cu tonic! Esența este asemănătoare cu loțiunea tonică ca textură, dar își propune să lumineze, să hidrateze și să hrănească pielea, mai degrabă decât să-i restabilească pH-ul. Cho recomandă aplicarea esenței cu mâinile, nu cu dischete de bumbac.

Ser. Serurile conțin ingrediente concentrate care sunt concepute pentru a aborda imperfecțiunile specifice, cum ar fi liniile fine, explică Cho.

Crema hidratantă. Acesta este cel mai important pas. După cum explică dr. Chang, alegerea produsului depinde de caracteristicile individuale ale pielii. Spre exemplu, cremele groase sunt potrivite pentru cei care au pielea uscată, iar gelurile ușoare sunt mai recomandate pentru pielea grasă.

Păstrează întotdeauna o crenguță de rozmarin în casă. Iată cinci motive

Crema de ochi. Pielea din jurul ochilor este extrem de delicată și subțire, motiv pentru care pe ea apar pentru prima dată semnele de îmbătrânire. Cho sfătuiește să alegi produse pentru aceste zone care conțin ingrediente hrănitoare și hidratante.

Ulei de față. Uleiurile nu sunt atât de hidratante, dar creează o barieră care împiedică umiditatea să părăsească pielea. Aplicați-le la final, explică dr. Chang.

Creme SPF. Dacă faci procedurile de îngrijire înainte de a merge la culcare, le poți termina cu ulei. Cu toate acestea, dacă trebuie să ieși afară, nu uita de crema de protecție solară, care va împiedica razele ultraviolete să îți afecteze pielea și să o îmbătrânească prematur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel