Cum să ne răcorim casa fără aer condiționat: cinci moduri simple și ieftine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să ne răcorim casa fără aer condiționat - cinci moduri simple și ieftine. Sursa - Pexels
Cum să ne răcorim casa fără aer condiționat - cinci moduri simple și ieftine. Sursa - Pexels
Este foarte ușor să vă răcoriți casa chiar dacă nu aveți ventilator sau aer condiționat. Există câteva modalități simple de a economisi vara curentul electric.

Folie fumurie pe geam -  Folia respinge o parte din raze astfel încât camerele să fie clare, dar nu fierbinți. La exterior, ferestrele vor arăta ca și cum ar fi fost acoperite cu folie, iar în interior există o vizibilitate excelentă - ca prin ochelari de soare.

Curăță ușor vasele de reziduurile de aluat fără a contamina buretele de spălat: secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Pânză umedă pe geam - Scufundați o bucată  de pânză în apă rece, de preferință cu gheață, stoarceți-o și agățați-o pe fereastră. Aerul care intră în casă va fi răcit.

Agățați draperii și jaluzele - Dacă razele soarelui nu intră în cameră, va fi mult mai rece.

Deodorant cu salvie și ulei de arbore de ceai, făcut în casă: nu irită pielea și are un miros plăcut

Înlocuiți becurile - Lămpile LED compacte și fluorescente produc mai puțină căldură decât lămpile cu incandescență. Înlocuiți versiunile vechi cu altele mai moderne.

Opriți electronicele - Cuptorul, mașina de spălat vase, mașina de pâine, computerele și alte aparate produc multă căldură, așa că este mai bine să le stingeți în zilele caniculare.

 

BONUS. Tăiați un cățel de usturoi în mai multe bucăți și puneți-le în ghiveciul florilor: un truc la care nu vei renunța niciodată

 

Multe persoane știu că usturoiul este foarte util pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, usturoiul poate fi benefic și pentru plante. În special, pentru proprietățile sale antifungice și antimicrobiene.

Pentru florile crescute pe pervaz, usturoiul poate fi un excelent dușman al insectelor și larvelor. În plus, este capabil să prevină apariția lor.

Datorită usturoiului, crește și imunitatea plantelor de cameră. De asemenea, usturoiul  ajută la dezinfectarea rapidă a pământului din ghiveci. 


Pune zece foi de dafin în mașina de spălat: vei fi uimit de rezultate

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați un cățel de usturoi în mai multe bucăți. Datorită acestui fapt, puteți fi sigur că usturoiul, pus în ghiveci. Apoi, trebuie să plasați bucățile de usturoi în ghiveci.  Această procedură trebuie repetată la fiecare două luni.

În plus, se poate folosi apă de usturoi pentru a vindeca o plantă atacat de afide. Pentru asta tocați 75 grame de usturoi și turnați peste el 5 litri de apă clocotită. Apoi, acoperiți apa cu un capac și lăsați-o la infuzat timp de 30 de minute. Soluția poate fi folosită după ce s-a răcit.


Prăjitură cu piersici din ingrediente sănătoase și delicios. Rețeta secretă a bunicii

Și cojile de portocală ne pot ajuta în lupta împotriva insectelor nedorite. Trebuie să zdrobiți cojile de portocală și să le întindeți pe suprafața solului din ghiveci. Unele din ele pot fi băgate chiar în pământ. Acest lucru nu doar că te ajuta să scapi de insecte, ci va elimina și un parfum proaspăt de citrice.

 

BONUS. Praful de pe mobilă va rămâne doar o amintire: soluția este în bucătărie. Te-ai gândit la asta?

Dacă există un adevărat „dușman” pe care îl avem cu toții acasă, acesta este praful. De fapt, este una cele mai enervante probleme cu care toate gospodinele luptă în fiecare zi, dar, de multe ori, fără succes. 

Chiar și atunci când ștergi bine mobila, în scurt timp praful începe să se așeze din nou pe suprafețele curate. Praful este o problemă acută, mai ales, pentru persoanele care suferă de alergii.  

Cearșafuri parfumate după spălare: cu acest truc mirosul va rezista mai mult timp

Cu siguranță poți folosi o mulțime de detergenți și spray-uri cu ingrediente naturale, iar rezultatele pot fi eficiente. Ceea ce vă recomandăm, însă, este o metodă complet nouă și originală, la care probabil nici măcar nu v-ați gândit.

Ingredientul de care veți avea nevoie poate fi găsit în bucătărie. Și nu vorbim despre clasicul oțet sau bicarbonat de sodiu. Doriți să știi ce este?

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

Dacă și tu te lupți, zilnic, cu praful care se acumulează pe mobilă și pe toate suprafețele din casă, te vei bucura să afli că există o metodă alternativă, cu adevărat perfectă cu care îl poți elimina.

Dacă folosești acest ingredient vei vedea rezultate incredibile: vorbim despre tableta pentru mașina de spălat vase. Poate părea incredibil, dar acest produs este un adevărat aliat în casă, fiind folosit la mai multe treburi casnice. Prin urmare, dacă ai acasă o mașină de spălat vase, poți folosi tabletele, inclusiv când ștergi praful.

Super lipici, făcut acasă, din câteva ingrediente din cămară: vei fi uimit de eficiența lui și de rezultate 

Procesul este foarte simplu. Luați apă fierbinte și puneți tableta, care trebuie să se dizolve. Folosiți, apoi, o cârpă din microfibră pentru a curăța mobila și toate suprafețele, uscându-se la final cu o cârpă curată de bumbac. Vei vedea că praful nu se va mai depune pe mobilă câteva zile.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel