Cum să ne pregătim de bătrânețe încă din tinerețe. Prof Ciurea enumeră pașii
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ciurea
Ciurea
Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea a spus cum trebuie să ne pregătim de bătrânețe încă din tinerețe.

”Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat! Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală. Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului. Dar... și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.

Este normal ca organismul să scadă în rezistență, nu doar în... grație, odată cu trecerea anilor. Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente... Nu este în regulă.

Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe: Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare. Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase! Sănătate!”, a recomandat Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.

VEZI ȘI: E secretul unei vieți bune. Nu îmi spuneți că e greu... Vă spun din proprie experiență: totul se învață

Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea a spus care este secretul unei vieți bune.

”Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu... Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi. Sănătate!”, a scris Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel