Cum să naști conștient(ă)
Editura Herald propune cititorilor români o carte interesantă – Nașterea conștientă – antrenarea minții, corpului și inimii, înainte și după naștere (544 p.) traducerea „Mindful Birthing: Training the Mind, Body, and Heart for Childbirth and Beyond " de Nancy Bardacke, apărută în 2012. Mindfulness este o tehnică de conștientizare a prezentului, cu accent pe beneficiile pe care le aduce această capacitate.
„Sarcina si nașterea vor fi întotdeauna etape de viață pline de întrebări, temeri, speranțe și așteptări. Tocmai de aceea femeile care așteaptă un copil si partenerii lor au nevoie de cât mai mult sprijin. Nancy Bardacke, moașă acreditata, cu o experiență de peste patruzeci de ani si profesoara de mindfulness, oferă în acest volum un program inovator, bazat pe cercetări de ultima ora în domeniul neuroștiințelor, al medicinei integrative și pe tehnicile atenției conștiente, pentru vă ajuta sa păstrați o stare de spirit senină și să vă mențineți calmul în această perioadă plină de provocări.
Punând in practica exercițiile si principiile prezentate in Mindfulness: Nașterea conștienta, autoarea consideră că femeile devin mai încrezătoare și depășesc teama de naștere, apelează mai eficient la resursele dumneavoastră interioare pentru a gestiona durerea, îmbunătățesc comunicarea și cooperarea in cuplu, deprind abilitați de reducere a stresului, pentru o viață echilibrată și un parentaj înțelept" este de părere autoarea.
Nancy Bardacke, moașă, profesor de mindfulness și director fondator al Mindfulness-Based Childbirth and Parenting (MBCP), și-a oferit serviciile de asistenta la naștere începând din anul 1971. În toată această perioadă de lucru ca moașă, Nancy a asistat la nașteri care au avut loc la domiciliu, în centre de naștere si în spitale. De asemenea, Nancy este o veche practicantă a meditației, care și-a început educația și formarea profesională în cadrul Programului de Reducere a Stresului prin Practica Mindfulness (MBSR), cu Jon Kabat-Zinn, Ph.D., in anul 1994.
[citeste si]
„Mindfulness înseamnă conștientizarea sau trăirea conștientă a momentului prezent, atunci când există o dorință deschisă şi sinceră de a înțelege ce se întâmplă în interiorul tău şi în jurul tău. Înseamnă să trăim în momentul din prezent (nu e același lucru cu a „ne gândi" la momentul prezent) fără a judeca sau a ignora ceva şi fără a ne lăsa „furați" de presiunea vieții de zi cu zi." susține psihologul Andreea Neagu pe blogul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News