Cum să îți repari părul după vacanța la mare. Olga Barcari, mit demontat: Lucrurile astea influențează căderea sau ruperea firului de păr
Ce să îi faci părului pentru a-l repara după vacanța de vară. Olga Barcari, hairstylist, demontează un mit frecvent întâlnit în rândul femeilor cu păr lung.
Revenirea din vacanța de vară, cu stat la soare, în apa mării sau a piscinei, vine ”la pachet” cu întrebările privind îngrijirea părului, mai ales că acesta trebuie pregătit pentru sezonul rece, o altă perioadă a anului care poate agresa firul de păr dacă nu îi este acordată suficientă atenție.
”Toate femeile știu că au greșit cu părul lor și nu au avut grijă. Este nevoie ca femeia, care ajunge acasă și să stabilește frumos și are un program, să știe sigur că are nevoie de tratamente de reconstrucție și deshidratare cât mai multă, adică să spele puțin mai des ca să poată să reumple acel fir și să încearcă să încerce să reconstruiască firul de păr agresat în timpul verii.
Că a fost la piscină, că a fost la la soare, că a fost la mare, poate că l-a făcut foarte des bucle, ea să știe că trebuie să facă lucrul acesta, să îl resusciteze, să zic așa și după aceea să meargă la coafor sau chiar poate să meargă din start la coafor pentru un vopsit simplu sau eventual pentru un tratament, nicidecum pentru decolorat. Nu aș recomanda după vară instant să faci un decolorat.
Prima dată să facă tratamentele de reconstrucție, de hidratare cât mai multe și când își revine părul și capătă putere putem să decurgem și la un decolorat”, a declarat Olga Barcari, celebrul hairstylist, în emisiunea Pastila de Frumusețe de la DC News, Spectacola și DC Medical.
Cum să îți păstrezi părul lung aspectuos
Întrebată dacă femeile cu părul lung își pot păstra lungimea acestuia, în ciuda factorilor agresivi la care a fost supus în timpul verii, știut fiind că de multe ori se credea că doar foarfeca mai poate salva situația, Olga Barcari a precizat că există și alte soluții, nu doar tunsul.
”Știind că firul de păr este o structură moartă și cam ce aplicăm, ce folosim, cam asta o să avem un firul de păr.
Cu cât produsele sunt mai calitative și mai profi și mai de brand, cu atât părul nostru va arăta mult mai bine, se va reconstrui foarte ușor și își va reveni.
Părul nu trebuie tuns neapărat, cum se zice, cum se spune. Mitul acesta: o dată în lună, o dată la două luni, o dată la trei luni de zile că părul nu se reregenerează de la vârfuri, se regenerează din scalp și în funcție de ce mănânci, ce viață ai, ca stres, ca lucrurile astea influențează căderea sau ruperea firului de păr.
Ce ne ajută foarte mult sunt tratamentele fără clătire. Cele care rămâne rămân pe păr după spălat înainte să te coafezi, chiar dacă nu te coafezi. Alea sunt D-zeu. Alea dacă rămân pe firul de păr creează ca un scut și protejează, hrănesc, oferă părului elasticitate, nu îl face să se rupă la primul pieptănat și atunci părul poate avea o viață mult mai lungă.
În momentul în care este foarte deshidratat, uscat, nu are vitalitate, el se poate rupe”, a mai spus Olga Barcari.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News