Cum să îți redecorezi casa cu gust, fără a cheltui bani mulți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sfaturile vin de la un cunoscut designer newyorkez, care a decorat apartamente de lux.

Designerul newyorkez Cheryl Eisen și-a împărtășit cele mai bune idei pentru a crea interioare pline de stil. După ani de zile de amenajare pentru companii de lux, Eisen dezvăluie cum să devorezi cu stil, fără a rămâne fără vreun leu în portofel.

1. Trei este cifra magică

(w300)

Eisen a spus că un triptic (alăturare a trei tablouri care formează un tablou complet) va îmbunătăți orice cameră. Trioul de tablouri, care este tot mai popular în ultimii ani, poate salva bani frumoși când vine vorba de decor. Mai mult de atât, oamenii își pot crea orice triptic doresc, descărcând artă de pe internet, printând o imagine foarte mare la un magazin din apropiere și tăind imaginea în trei bucăți egale, care urmează să fie înrămate.

2. Crearea unei iluzii

(w300)

„Cu cât e mai mare un covor, cu atât camera va părea mai mare", a spus designerul. Eisen reușește să creeze spațiu lipind cu scotch covoare. O paletă de culori naturale, oglinzi multe și un covor uriaș fac o cameră mică să pară foarte mare (și mai bună!). Așadar, alăturarea unor covoare mici pot extinde un spațiu îngust.

3. Mai puțin înseamnă mai mult

În loc să înăbușe rafturile cu multe obiecte, Eisen s-a bazat pe minimalism: câteva cărți vin bine atunci când sunt puse lângă vaze înalte, care umplu un spațiu fără să-l supraîncarce. Designerul a spus că partea ei favorită despre decorarea unei case constă în „transformarea spațiului irosit și nefolosit într-un loc prielnic pentru citit, care poate fi utilizat ușor cu adăugarea unui scaun".

4. Fii îndrăzneț sau nu mai fi nimic

„Toate camerele au nevoie de un punct culminant", a spus Eisen. Dacă nu ai deja unul, centrează încăperea cu ajutorul artei pe pereți. Pentru a scăpa ieftin, designerul a picat de una singură trei pânze uriașe, salvând sute sau mii de lei. Cheia acestei metode este montarea pânzelor pe perete pentru a da un efect de îndrăzneală. În cazul în care nu vă pricepeți la artă, puteți vizita un liceu de artă, iar acolo puteți găsi pe cineva talentat care să vă ajute pentru bani foarte puțini.

5. Adaugă fler pentru un efect dramatic

(w300)

Eisen reușește să transforme o cameră plictisitoare într-o cameră elegantă printr-un simplu truc: vopsește unul dintre pereți cu o culoare închisă sau acoperă-l cu pânză de lână. Un perete de accent în spatele unui pat îi dă camerei căldură și îi conferă un look finisat. În plus, atunci când refaci un singur perete al camerei este foarte ergonomic, salvând bani și timp.

6. Minuni naturale

„Dacă ești suficient de norocos să ai o casă care se îmbie în lumină naturală, lasă acele elemente să fie vedetele", a spus Eisen. Culorile neutre ajută cel mai mult casele de acest gen. Pentru a evita un peisaj plicticos, puteți adăuga o textură exotică, precum zebra. Dungile oferă un bun gust estetic.

7. Elemente surpriză

Eisen apelează de multe ori la „metode neașteptate" atunci când decorează o casă. Ea a creat, de exemplu, un căpătâi al patului din plăci de birou ieftine. Culoarea închisă a acestora contrastează cu culoarea albă a pereților.

8. Priveliștea de pe geam

(w300)

Nu vă feriți de accesoriile din jurul unor ferestre care oferă priveliști minunate. Doar nu folosiți culori deschise și „încadrați priveliștea cu perdele neutre, așa că ochii se uită pe geam, nu la ele".

9. Melanj eclectic

Eisen preferă să decoreze camerele cu palete de culori naturale, adăugând ocazional culori evidente și texturi prin accesorii. Culorile sale preferate sunt alb, gri și bej, pe care le presară cu culori îndrăznețe și care ies în evidență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel