Cum să îți încălzești casa pe bani puțini. Metoda devenită virală pe internet. Investiția totală ar fi de doar 50 de lei
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 23 sep 2022, 22:07
WhatsApp
Cum să îți încălzești casa pe bani puțini. Metoda devenită virală pe internet. Investiția totală ar fi de doar 50 de lei / Foto: Pixabay, de Oleksandr Pidvalnyi
Cum să îți încălzești casa pe bani puțini. Metoda devenită virală pe internet. Investiția totală ar fi de doar 50 de lei / Foto: Pixabay, de Oleksandr Pidvalnyi
Află în articol cum îți poți încălzi casa cu cheltuieli minime.

Pe TikTok circulă un clip video care îți arată cum poți genera căldură în casă la un cost redus. Investiția totală ar fi de doar 50 de lei, scrie Ziarul de Iași, citând A1.

Pentru asta ai nevoie de câteva ghivece din teracotă și lumânări. Cei care au testat metoda inedită de a produce căldură spun că locuința se poate încălzi chiar și până la 22 de grade.

Pentru această metodă de încălzire e nevoie de o tavă de cuptor/farfuria ghiveciului, două cărămizi/pietre sau două vase micuțe care sunt rezistente la căldură, două ghivece din teracotă sau doar unul, și lumânări.

Un ghiveci din teracotă poate costa între 5 lei și 20 lei, în funcție de dimensiune. Lumânările folosite trebuie să fie rotunde și mici. În cazul lor prețul este cuprins între 10 lei și 25 de lei, pentru un set de 50 de bucăți.

Dacă ghiveciul este prevăzut cu o gaură, aceasta trebuie acoperită pentru a reține căldura cât mai mult în interior. Dacă alegeți să puneți două ghivece, e necesar să fie acoperite ambele găuri.

Cum construiești un sistem de încălzire cu ghivece

Puneți 4 lumânări pe o suprafață neinflamabilă (ideal pe tava de gătit), aprindeți-le și așezați cele două suporturi în jurul lor (cum ar fi cărămizi sau vase micuțe rezistente la căldură). Peste cele două puncte de sprijin, puneți ghiveciul/ghivecele de flori cu gura în jos, așezate unul peste altul. Nu uitați să acoperiți găurile. După ce lumânările vor arde câteva minute, veți simți cum vasul din teracotă se încălzește disipând în jur căldura mult dorită.

Ghid de economisire a electricității, pentru facturi mai mici. Greșeala pe care o fac toți românii și le aduce până la 70% consum în plus

Avertismentele specialiștilor pentru iarna ce urmează îi înspăimântă pe români. Cu toții ne spun că vom avea facturi mari la gaze și la electricitate, așa că, inevitabil, vom fi nevoiți să facem economie. Din fericire există câteva metode care ne pot ajuta să mai reducem din consum și să ne asigurăm astfel că la sfârșitul lunii avem facturi mai mici, pe care le putem plăti. Energia electrică s-a scumpit cu peste 16% în ultimul an, iar unii români s-au confruntat deja cu incapacitatea de a-și achita facturile astronomice. 

Totuși, nu este necesar să stingem de tot lumina la iarnă de teama facturilor uriașe. Puteți aplica următorul ghid de economisire a energie electrică, realizat de jurnaliștii Realitatea Plus.

Specialiștii spun că pentru reducerea facturilor este suficient să folosim electrocasnice cu consum reduc și să nu facem risipă. Chiar dacă o cameră este ocupată, nu țineți luminile aprinse dacă nu este necesar. Atâta timp cât ferestrele sunt suficiente pentru a lumina camera, stingeți becul. Înlocuiți becurile care consumă mult cu cele economice. Spre exemplu, ledurile pot dura până la 20 de ani, timp în care vă ajută să economisiți peste 100 de euro, mai mult și mai sigure pentru sănătate spre deosebire de neoane, spre exemplu.

Și prizele inteligente sunt o modalitate de a economisire a energiei. Dintr-un buton puteți programa intervalul orar între care să fie alimentate de energie electrică, în funcție de nevoile dumneavoastră. Fiți atenți, de multe ori risipiți din comoditate. Este mai ușor să lăsăm lumina aprinsă decât să apăsăm pe întrerupător și să nu scoatem laptopurile, încărcătoarele sau aparatele cu microunde din priză după ce le folosim. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?