Cum să îți creezi singur o rutină corectă și eficientă de îngrijire a tenului
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
O rutină de îngrijire a tenului care funcționează pentru toată lumea ar putea suna ca un vis devenit realitate. Dar pentru moment, rămâne doar atât: un vis. Fiecare tip de piele are nevoi diferite, așa că anumite ingrediente ar putea dăuna pielii tale în loc să o ajute.

O rutină de îngrijire a tenului care funcționează pentru toată lumea ar putea suna ca un vis devenit realitate. Dar pentru moment, rămâne doar atât: un vis. Fiecare tip de piele are nevoi diferite, așa că anumite ingrediente ar putea dăuna pielii tale în loc să o ajute, conform healthline.com



Tipul și nevoile pielii


Toată lumea are un tip de piele diferit și preocupări ale pielii diferite, spune Harshal Ranglani, un dermatolog cu sediul în Mumbai, India.

„Unii ar putea dori să se concentreze pe pigmentare, în timp ce alții vor să se concentreze pe roșeață, sensibilitate sau pori”, spune ea.

Dar, din moment ce tipul și nevoile dvs. de piele se pot schimba în timp, ceea ce funcționează la 30 de ani s-ar putea să nu vă mai satisfacă nevoile la 50 de ani. În mod similar, o rutină care funcționează pentru un bărbat de 40 de ani poate fi prea intensă pentru un tânăr de 20 de ani.

Exemple de tipuri de piele:

uleios
uscat
mixt
sensibil
predispus la acnee
predispus la rozacee



Posibilele obiective:

o nuanță a pielii mai uniformă
aspect redus al porilor
piele mai strălucitoare 
piele mai hidratată

Odată ce vă cunoașteți tipul de piele și aveți obiectivele în minte, sunteți gata să începeți să explorați ingredientele și produsele.

Pași esențiali


Bazele unei bune rutine de îngrijire a pielii includ următoarele.

Curățarea tenului


Curățarea este primul pas. Ranglani explică că demachiantele ajută la îndepărtarea sebumului, precum și a murdăriei și a machiajului.

Ea recomanda:

Produse de curățare pe bază de acid salicilic pentru ten gras sau predispus la acnee
Produse de curățare blânde, fără prea multe ingrediente active, pentru pielea predispusă la acnee


Cremă hidratantă


Hidratarea este, de asemenea, o necesitate pentru pielea hidratată.

Ranglani recomandă:

Pentru tenul gras. Optează pentru creme hidratante cu acid salicilic și niacinamidă. Atât pielea grasă, cât și cea predispusă la acnee pot beneficia, de asemenea, de creme hidratante matifiante, care ajută la absorbția excesului de ulei și netezesc aspectul pielii.
Pentru piele uscată. Cremele hidratante bune pentru pielea uscată conțin adesea ingrediente hidratante, cum ar fi ceramide, glicerina, pantenol și acid hialuronic. 
Pentru piele predispusă la rozacee. Optează pentru creme hidratante simple sau pentru cele cu ingrediente prietenoase cu rozaceea.


Cremă de protecție solară


Majoritatea experților recomandă o protecție solară cu SPF 30 sau mai mare pentru utilizarea zilnică.



Toner și ser



Mulți experți consideră tonerele un pas care poate fi ignorat.

Deși ajută la echilibrarea pH-ului pielii, tind să elimine umiditatea. Pielea ta poate răspunde prin supraproducere de sebum, care poate provoca acnee.


Tratamente faciale


Vă întrebați cât de des să vă răsfățați cu tratamente pentru piele, cum ar fi tratamentele faciale?

Ranglani sugerează săapelați la un tratament o dată la 3 până la 6 luni.

„Nu sunt o necesitate, dar [ele] pot fi un supliment bun. Acestea pot oferi o strălucire instantanee și sunt drăguțe dacă doriți să faceți ceva înainte de un eveniment special”, spune ea.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel