Cum să îți convingi pisica să facă baie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum să îți convingi pisica să facă baie / Foto: Pixabay
Cum să îți convingi pisica să facă baie / Foto: Pixabay
Află în articol cum îți poți convinge pisica să facă baie.

Din fericire, îmbăierea pisicii este rareori necesară, deoarece majoritatea pisicilor au mare grijă să se îngrijească singure. Totuși, dacă trebuie să vă spălați pisica, de exemplu din motive medicale sau după ce a căzut în noroi, există câteva modalități care te vor ajuta ca baia să fie un moment mai puțin stresant pentru ea.  

VEZI ȘI: De ce pisicile se tem de apă

Baia tradițională


Umpleți mai întâi cada (sau chiuveta), sunetul apei curgătoare vor înrăutăți lucrurile. Tapetați cada cu un prosop pliat (care desigur se va uda), astfel încât pisica ta să simtă că are de ce să se prindă. O cadă alunecoasă va cauza, de asemenea, mai mult stres pentru pisică.

Utilizați un recipient pentru a turna cu grijă apă peste pisică, în loc să folosiți direct apa de la robinet sau de la duș. În cele din urmă, fii foarte atent în jurul feței și al ochilor!

Baie fără apă


Dacă pisica ta este profund speriată de apă, poți încerca să folosești o baie fără apă. Găsiți un șervețel pentru animale de companie, un șampon uscat sau o spumă pentru a masa ușor blana pisoiului dvs. Apoi pur și simplu utilizați un prosop pentru a îndepărta săpunul rezidual, scrie www.petsbest.com.

Probabil că asta nu îți va face pisica la fel de curată ca o baie tradițională, dar poate fi de ajutor în multe situații. Utilizați întotdeauna un produs etichetat pentru utilizare la pisici. Deoarece pisicile se îngrijesc singure, este foarte probabil să ingereze orice le pui pe blană.

Timpul potrivit

Pisicilor, în general, nu le place să fie în apă. O pisică plină de energie va obiecta mai mult atunci când tu încerci să îi faci baie. Programează baia pentru un moment în care pisica ta este obosită și letargică, cum ar fi după o sesiune lungă de joacă pe afară. Dacă poți programa baia pisicii tale pentru un moment în care altcineva te poate ajuta, cu atât mai bine, scrie pets.webmd.com.

Uscați bine blana pisicii

Cea mai importantă parte a spălării unei pisicii este să le uscați după aceea. Uscați-le cât mai repede posibil cu un prosop mare și păstrați-le într-o cameră caldă până când se usucă complet.

Dacă pisica dvs. vă permite puteți utiliza și un uscător de păr la cea mai scăzută setare de căldură pentru a accelera procesul. Dacă pisica ta are blana lungă fă-ți timp pentru a o pieptăna cu un pieptene cu dinți largi pentru a evita ca resturile de blană să ajungă pe covoarele tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel