Cum să îngrijești în mod corect Crăciunița. Trucuri pentru o plantă sănătoasă
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Iată cum să îngrijești în mod corect Crăciunița, planta populară în perioada sărbătorilor de iarnă.

Crăciunița este o plantă populară, mai ales pe perioada sărbătorilor de iarnă. Există însă câteva greșeli pe care mulți le fac când vine de vorba de îngrijirea Crăciuniței. 

În primul rând, înainte să o cumperi, ai grijă ca frunzele să fie dese și să nu dea semne de ofilire. Planta trebuie să aibă acele flori mici de la nivelul frunzelor superioare. De asemenea, dacă observi că pământul este îmbibat cu o cantitate prea mare de apă, ține cont de faptul că planta s-ar putea să aibă rădăcinile putrezite. Nici achiziționarea unei plante cu pământ prea uscat nu este o idee prea bună! Nu în ultimul rând, plantele trebuie să fie ținute într-un loc cald. 

Cum să îngrijești Crăciunița acasă

Odată achiziționată, planta trebuie dusă într-un loc care are o temperatură constantă, cuprinsă între 15 și 20 de grade Celsius. Nu o expune excesiv la lumina soarelui, dar totodată, e bine s-o ferești de curenții de aer rece. 

Dacă vrei o plantă sănătoasă, pune cantități reduse de apă. Cel mai bine, testează pământul de la suprafață înainte să decizi cantitatea. Asigură-te și că apa este la temperatura camerei. În cazul în care ai pus o cantitate prea mare de apă și s-a scurs în farfuria ghiveciului, dă plantei o pauză de la udat, potrivit cumsa.ro.

VEZI ȘI: Cum să usuci și să păstrezi florile. Cele mai simple 5 metode

Ai un buchet de flori pe care ai vrea să-l păstrezi? Există câteva metode simple prin care poți usca florile și salva, astfel, cele mai frumoase amintiri. 

În primul rând, trebuie să alegi doar florile care s-au deschis și care nu au urme de atacuri ale dăunătorilor sau sunt rupte. Îndepărtează tulpinile care au stat în vază cu o foarfecă de tăiat. De asemenea, și frunzele. În caz contrar, se vor rupe atunci când se vor usca. 

Cum să usuci florile. 5 metode 

La aer. Leagă florile astfel încât să atârne, într-o cameră cu temperatură destul de ridicată, la un loc ferit de lumină, timp de 2-3 săptămâni. Ideal ar fi să le lași într-un șifonier. 

Această metodă este eficientă pentru a usca trandafirii, crinii, Celosia, lanterna chinezeasca, florile nemuritoare sau Coreopsis. (Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel