Data actualizării:
Data publicării:

Cum să gătești ficatul, ca să fie moale și suculent: secretele bucătarilor

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum să gătești ficatul, ca să fie moale și suculent - secretele bucătarilor. Sursa - Pexels
Cum să gătești ficatul, ca să fie moale și suculent - secretele bucătarilor. Sursa - Pexels

Este tare, are un miros specific și este amar - probabil, acestea sunt asocierile pe care majoritatea oamenilor le au când se gândesc la ficatul de porc.     

Alegeri prezidentiale 2024

Dar este total greșit, deoarece ficatul poate fi foarte gustos, dacă este preparat corect. Vom avea nevoie doar de ceapă și de ficat.

 

Ingrediente:


ficat (carne de porc) - 1 kg,
ceapa - 3 bucăți,
bicarbonat - 1 linguriță,
sare - 1 linguriță,
zahăr - 1 linguriță,
ulei - pentru prăjit.

 

Prepararea ficatului 

 


Tăiați ficatul în bucăți mici, iar ceapa în rondele. Prăjiți ceapa, în ulei, într-o tigaie bine încălzită până se rumenește. Nu adăugați sare și piper în timpul prăjirii. Faceți asta când o veți lua de pe foc.

Cartofi noi, în sos de smântână, cu mărar și usturoi: o rețetă sățioasă și savuroasă

Adăugați zahăr, sare și bicarbonat în ficat și amestecați bine. Se prăjește pe ambele părți. Ficatul se pune pe o farfurie, iar deasupra se adaugă ceapa prăjită. Lăsați câteva minute, apoi serviți pe masă. Ficatul va fi foarte moale și suculent. Poftă bună!

 

BONUS. Omletă toscană pentru micul dejun: secretul sosului care îi dă un gust deosebit

 

 

O rețetă minunată pentru micul dejun  este omleta toscană, care se prepară un pic mai mult ca și timp, dar rezultatul îți va depăși așteptările.

Întregul secret al acestei rețete este să fierbeți sosul de roșii și ceapă cel puțin o jumătate de oră înainte de a adăuga ouăle. Completați micul dejun cu pâine prăjită și o ceașcă de cafea neagră aromată.

 

Ingrediente:

ouă de pui - 6 bucăți,

roșii cherry - 600 grame,

ceapă - 1 bucată,

ulei vegetal - 3 linguri,

sare și piper negru măcinat după gust.

 

Modul de preparare

 

Curățați și tăiați ceapa cubulețe. Tăiați roșiile în două. Dacă nu folosiți roșii cherry, puteți lua roșii obișnuite, pe care trebuie să le tăiați cubulețe. Încingeți uleiul de măsline, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă.

Dovlecei prăjiți în pesmet: o mâncare gustoasă, preferată în timpul verii

Adăugați ceapa și gătiți-o aproximativ 6 minute, până când începe să devină aurie. Adăugați roșiile și fierbeți la foc foarte mic până când lichidul se va evapora, aproximativ 30-40 de minute.

Avocado umplut cu ton: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun   

Bateți bine ouăle într-un castron. Adăugați puțină sare și piper. Puneți ouăle peste amestecul de  roșii și ceapă și prăjiți-le la foc mic, amestecând continuu. După trei minute, omleta toscană este gata. Poftă bună!

 

 

BONUS. Ruladă din dovlecei: se prepară în jumătate de oră și este gustoasă și sățioasă

 

Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi folosită în orice: de la supe și salate, la plăcinte delicioase. Iată o rețetă ieftină și destul de neobișnuită pentru o gustare ușoară de vară.

 

Ingrediente:


dovlecel - 550 grame,
făină - 3 linguri,
sare - 0,5 linguriță
smântână - 1 lingură,
ou - 3 bucăți.

Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata


Pentru umplutură:


brânză de vaci procesată - 3 linguri,
maioneză sau smântână - după gust,
usturoi - 2 căței,
roșii - 2 bucăți.

 

Prepararea rețetei  

 

Dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă sare, se amesteca bine și se lasă 5 minute. După aceea, trebuie să stoarceți excesul de lichid din dovlecel.

Se adaugă ouăle, smântâna și făina. Se amestecă totul până la omogenizare.

Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin

Compoziția obținută se pune pe o tavă, acoperită cu pergament și se coace 15 minute la o temperatură de 200 de grade.

Între timp, pregătiți crema: dați pe răzătoare brânza, tocați usturoiul, adăugați maioneză sau smântână. Cu această cremă, ungem blatul din dovlecei, iar deasupra așezăm feliile de roșii și  rulăm o ruladă. 

Rulada trebuie învelită în folie alimentară și lăsată la frigider pentru 1 oră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel