Cum să folosești corect balsamul de rufe
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de Ekaterina Belinskaya, de la Pexels
Fotografie creată de Ekaterina Belinskaya, de la Pexels
Deși ne îmbie cu un parfum deosebit, balsamul de rufe nu se folosește pe toate tipurile de țesătură. Iată cum să folosești corect balsamul de rufe și care e cantitatea ideală pentru 4 kg:

De cele mai multe ori, când folosim balsamul de rufe, adăugăm o cantitate prea mare. Acest lucru poate impiedica, la finalul ciclului de spălare, clătirea completă a hainelor.

Trebuie să știi, de asemenea, că balsamul de rufe nu se folosește pe toate tipurile de țesătură. În cazul prosoapelor de baie, de exemplu, dacă adaugi balsam, acestea nu vor mai absorbi apa la fel de bine ca înainte. Articolele vestimentare din spandex, microfibre sau elastan se deteriorează mai repede dacă sunt spălate cu balsam.

Pentru rufele pe care le poți spăla fără probleme adăugând și balsam, asigură-te că alegi unul de o calitate superioară, cu un miros plăcut și persistent și care să păstreze țesăturile catifelate cât mai mult timp.

Folosește mereu capacul balsamului sau alt recipient de dozare pe care ți-l oferă producătorul și toarnă lichidul în compartimentul destinat al mașinii de spălat, întotdeauna la începutul ciclului de spălare.

Cantitatea de balsam pe care trebuie s-o adaugi depinde de numărul kilogramelor de haine pe care le pui în mașină. La 4 kg de rufe, o cantitate de 35 ml de balsam e de ajuns, scrie cumsa.ro.

VEZI ȘI: De ce să pui piper în mașina de spălat

O râșniță de piper în baie, lângă punga cu detergent, te poate ajuta dacă vrei ca hainele închise la culoare să nu-și mai piardă strălucirea, iar cele albe să nu mai devină gălbui sau gri. 

Uită de hainele decolorate

Piperul de orice fel, adăugat la spălare, poate preveni, printre altele, decolorarea hainelor. Culorile se estompează și astfel hainele se decolorează atunci când rămân particule de detergent pe lenjerie. Dacă îl adaugi în mașina de spălat, piperul acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun din fibrele lenjeriei. Poți reda strălucirea hainelor adăugând o linguriță de piper direct în tambur. 

Important să nu uiți este că se spală cu boabe de piper doar la cea mai scăzută temperatură.

Rufele albe nu mai devin gălbui sau gri 

Adaugă în mașina de spălat o mână de piper boabe, iar hainele tale albe nu vor mai deveni gălbui sau gri. De asemenea, dacă adaugi o cană de sare în mașina de spălat, rufele vor fi moi. Tot pentru asta, poți folosi o ceașcă de oțet alb sau zeamă de lămâie. 

Oțetul folosit în timpul spălării te scapă de mirosul de transpirație din haine. 

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel