Cum să faci tablete de glucoză acasă, desertul vechi dar sănătos. Ai nevoie doar de apă, zahăr și lămâie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Poți cumpăra tablete de glucoză și din magazin. Încă se mai găsesc. Dar de ce să nu ți le faci chiar tu, acasă?

Iată o rețetă simplă de glucoză de casă:

Ingrediente:

1 cană de apă

2 căni de zahăr

1 lingură de suc de lămâie sau de lămâie stoarsă

Instrucțiuni:

Acoperă o tavă cu hârtie de copt sau un strat subțire de ulei de gătit pentru a preveni lipirea amestecului.

Pune apa și zahărul într-o cratiță și amestecă-le împreună. Pune cratița pe foc mediu și fierbe amestecul. Amestecă continuu până când zahărul se dizolvă complet și amestecul începe să fiarbă.

După ce amestecul începe să fiarbă, adaugă sucul de lămâie sau lămâia stoarsă. Continuă să fierbi amestecul până când temperatura atinge aproximativ 300°F (150°C) sau până când obții un sirop gros care formează o bilă fermă când este picurată într-un pahar cu apă rece.

Odată ce siropul de zahăr atinge consistența dorită, toarnă-l rapid și cu grijă pe tava pregătită. Ai grijă să formezi tabletele de glucoză cât sunt încă calde și maleabile.

După ce amestecul s-a răcit și s-a întărit puțin, taie-l în bucăți mici sau formează tablete individuale, folosind un cuțit uns cu ulei pentru a preveni lipirea.

Depozitează tabletele de glucoză într-un recipient etanș pentru a le menține proaspete. Poți folosi hârtie de copt între straturile de tablete pentru a preveni lipirea lor.

Aceste tablete de glucoză făcute în casă sunt perfecte pentru a fi utilizate în timpul activităților sportive intense sau ca rezervă în caz de hipoglicemie. Asigură-te că te sfătuiești și un medic sau un specialist înainte de a le consuma în scop medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel