Cum să faci sport dacă nu îţi place la sală. 4 moduri plăcute în care poţi fi activ acasă sau în parc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Ai vrea să faci mai mult sport, simţi că e cazul să mai dai jos din kilograme dar urăşti să mergi la sală? Iată câteva moduri în care te poţi menţine activ acasă!

Știi cât de important e sportul pentru a te menține în formă, dar sala de fitness nu e deloc pe gustul tău. Există și alte moduri în care poți face mișcare. Multe femei mărturisesc că și-ar dori să facă mai multă mișcare, dar sala de fitness cu lumina rece de la zecile de neoane și cu o mulțime de oameni în jur care te studiază cu privirea nu e tocmai un loc atrăgător. Din fericire, poți face mișcare și într-un mod plăcut, în propria sufragerie sau ieșind în cel mai apropiat parc. Iată câteva moduri în care poți face sport fără să mergi la sală:

1. Fă exerciţii acasă

Dacă nu îți place să faci sport cu zeci de oameni în jur, într-un decor deloc atractiv, atunci o bandă de alergat amplasată în livingul tău te va ajuta să faci mișcare în timp ce te uiți la serialul preferat sau la un film. Nici nu îți vei da seama când trece timpul și nici nu mai trebuie să faci un drum până la sală pentru a face sport. În plus, îți poți face propriul program de sport, dis de dimineață, înainte să pleci la birou, sau seara, înainte de culcare. De altfel, contrar mitului care spune că exercițiile fizice înainte de culcare îți vor afecta somnul, mișcarea chiar te va ajuta să dormi mai bine. 

2. Yoga, un sport pe care îl poți încerca oriunde există o podea

Cu o saltea din izopren și cu ajutorul unui program de yoga îți poți face un obicei din a-ți începe ziua cu o formă de sport care îți revigorează toți mușchii. Yoga te poate ajuta și să îți limpezești mintea, să te relaxezi dar și să te menții în formă. O mulțime de celebrități spun că yoga este secretul siluetei lor. Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow sau Kate Hudson sunt doar câteva vedete care iubesc această formă de mișcare, iar uitându-ne la ele putem spune că orele de yoga chiar dau roade.

3. Ia-ți o prietenă și mergeți la squash sau la tenis

Cărei femei nu îi face plăcere să bea o cafea sau un ceai cu cea mai bună prietenă? Ei bine, o idee și mai bună este să vă vedeți la un tenis sau la un squash. Mai discutați una, alta și vă puneți tot corpul în mișcare. Squashul este foarte alert, dar și distractiv în același timp și activează fiecare mușchi din corpul tău. Înlocuiește întâlnirile de la restaurant cu prietena ta cu întâlniri pe un teren de tenis sau squash și veți vedea în scurt timp efectele acestui obicei.

4. Dansul, printre cele mai distractive moduri de a face mișcare

Ce femeie nu adoră dansul? Latino, tango, street dance - orice stil ți-ai alege, tot vei avea parte de mișcare și îți vei petrece timpul într-un mod plăcut. Ia-ți iubitul sau prietenele și mergi de câteva ori pe lună la dans, cu siguranță te vei distra și îți vei face un obicei din asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel