Data publicării:

Cum să faci mousse de ciocolată cu doar două ingrediente. Cea mai simplă și delicioasă rețetă!

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Mousse-ul de ciocolată este unul dintre cele mai consumate deserturi din lume, iar datorită acestei rețete, poate fi preparat oricând și în foarte puțin timp.

Mousse-ul de ciocolată este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lumea gastronomiei, atât în țara noastră, cât și la nivel internațional. Nu este de mirare, deoarece textura sa ușoară, spumoasă și cremoasă și gustul ciocolatei, îl fac un desert irezistibil.

Cu toate acestea, când vrem să facem mousse acasă, observăm că multe rețete tradiționale necesită o listă lungă de ingrediente și folosirea unui mixer profesional. Dar, ce-ar fi dacă ți-am spune că poți pregăti un mousse de ciocolată cu doar două ingrediente și cu ajutorul unui borcan? Continuă să citești, deoarece îți aducem cea mai simplă și delicioasă rețetă.

Ingrediente

250 de grame de frișcă lichidă pentru bătut (cu 35% grăsime)

30 de grame de cacao pudră

Cum să faci mousse

Primul pas este să pregătești ingredientele, așa că, înainte de a face mousse-ul, frișca trebuie să fie rece pentru a se bate corect.

Apoi, trebuie să turnăm frișca într-un borcan mare pentru a putea agita bine și adăugăm cacao pudră.

Închidem borcanul și îl agităm timp de aproximativ 3-5 minute. Făcând acest lucru, se încorporează aer în frișcă, ajutând-o să se bată și să capete textura spumoasă care caracterizează mousse-ul.

La final, punem mousse-ul de ciocolată într-un recipient, presărăm puțină cacao pudră deasupra pentru decor și... poftă bună!

2. Sursa foto... (alfajores-cookies_10235400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Ce proprietăți are cacaua

Acest superaliment este plin de beneficii și proprietăți foarte avantajoase pentru sănătate. Cacaua este bogată în antioxidanți și conține flavonoide, care ajută la reducerea inflamației și îmbunătățesc circulația sângelui, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

În plus, cacaua este o sursă de minerale esențiale precum magneziul, fierul și calciul, care sunt indispensabile pentru buna funcționare a organismului. Magneziul este crucial pentru sistemul nervos și muscular, în timp ce fierul este fundamental pentru formarea globulelor roșii și prevenirea anemiei. Calciul este vital pentru sănătatea oaselor.

Pe lângă toate acestea, consumul de cacao îmbunătățește starea de spirit datorită triptofanului, un aminoacid pe care corpul îl folosește pentru a produce serotonină, cunoscută sub numele de "hormonul fericirii".

Pentru fiecare 100 de grame, cacaua conține:

  • Calorii: 375 kcal
  • Grăsimi: 16 g
  • Carbohidrați: 16,3 g
  • Proteine: 25,5 g
  • Fibră: 31,7 g, potrivit 20minutos.es.

Mousse-ul de ciocolată poate fi combinat cu diverse ingrediente pentru a-i îmbogăți gustul și prezentarea. Iată câteva sugestii:

Fructe

Fructe proaspete: Zmeură, căpșuni, afine, banane sau mango adaugă o notă de prospețime și un contrast plăcut de texturi și arome.

Fructe confiate: Coji de portocală confiate sau cireșe confiate pot adăuga un gust dulce și intens.

Toppinguri și Garnituri

Frișcă: Un strat de frișcă bătută deasupra mousse-ului adaugă o textură ușoară și cremoasă.

Nuci și migdale: Nuci, migdale, alune sau fistic prăjite și mărunțite adaugă o textură crocantă.

Fulgi de ciocolată: Fulgii de ciocolată sau ciocolată rasă adaugă un plus de intensitate.

Caramel: Un strop de sos de caramel poate adăuga un gust dulce și bogat.

Sosuri și Siropuri

Sos de fructe: Un sos de zmeură sau căpșuni poate adăuga o notă acrișoară și proaspătă.

Sos de ciocolată: Pentru un plus de ciocolată, un sos de ciocolată poate intensifica aroma mousse-ului.

Altele

Biscuiți: Biscuiți sfărâmați sau un strat de biscuiți digestivi la baza mousse-ului adaugă o textură crocantă.

Mentă: Frunze de mentă proaspătă pot adăuga un gust răcoritor și un aspect decorativ plăcut.

Lichior: O linguriță de lichior poate adăuga o aromă subtilă și sofisticată.

Aceste combinații pot transforma mousse-ul de ciocolată într-un desert și mai rafinat și versatil, potrivit pentru orice ocazie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel