Cum să faci cel mai bun bulz de mămăligă. Doar ciobanii de la stână ştiu secretul
Vă prezentăm cea mai bună reţetă de bulz. Este uşor de preparat şi foarte delicios. Toate gospodinele trebuie să o încerce.
Ingrediente
Un litru de lapte
400 de grame de mălai
200 de grame de brânză de burduf
1 lingură de unt
Caşcaval ras
150 de grame de costiţă afumată
CITEŞTE ŞI Mămăligă pripită, reţeta autentică a bunicii de la ţară
Mod de preparare
Pasul 1. Încălziţi laptele şi adăugaţi mălaiul în ploaie. Amestecaţi tot timpul cu o lingură de lemn, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute.
Pasul 2. Pe un fund de lemn, întindeţi mămăliga preparată şi puneţi brânza de burduf şi costiţa afumată tăiată felii subţiri.
Pasul 3. Strângeţi mămăliga şi faceţi bulzul. Aveţi grijă ca mâna să fie umedă în momentul în care faceţi biluţele.
Pasul 4. Tapetaţi cu unt o cratiţă, după care aşezaţi bulzul de mămăligă făcut anterior. Se bagă la cuptor timp de 15 minute. Cuptorul trebuie să fie la 180 de grade.
CITEŞTE ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News