Cum să faci 9 litri de suc din 4 portocale: o rețetă simplă, ușoară și delicioasă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să faci 9 litri de suc din 4 portocale, o rețetă simplă, ușoară și delicioasă. Sursa - pixabay.com
Cum să faci 9 litri de suc din 4 portocale, o rețetă simplă, ușoară și delicioasă. Sursa - pixabay.com
Zilnic, organismul are nevoie de hidratare completă și este recomandat să bei apă plată pentru a-ți reface rezervele de lichide.

Dar uneori  vrei să te hidratezi cu ceva mai gustos. Spre exemplu, cu suc de portocale. Există sute de rețete pentru prepararea diferitelor băuturi. Îți spunem cum poți obține nouă litri de suc delicios plin de vitamine, minerale și vitalitate din doar patru portocale.

Ce poți face doar din făină și apă? Rețeta acestor lipii delicioase te va surprinde

După ce vei încerca această rețetă, data viitoare nu vei mai cumpăra suc de portocale ambalat din magazin. Aceasta este o rețetă grozavă fără deșeuri, deoarece poți face și un jeleu delicios din resturile de pulpă și coajă de portocală.

Cum poți face suc de portocale acasă?

1. Spală bine patru portocale mari, după ce le-ai stropit cu apă clocotită. Această procedură te va ajuta să scapi de ceara cu care este acoperit fructul pentru a-i crește durata de valabilitate și amărăciunea naturală a cojii.

2. Usucă portocalele cu un prosop de hârtie sau de bucătărie. Este important să nu mai rămână umiditate pe fructe.

Tartine de cartofi, somon și brânză. Rețeta ușoară pentru un aperitiv fabulos de bun

3. Portocalele se pun în congelator pentru 2 ore. Dar dacă timpul îți permite, le poți lăsa în congelator toată noaptea.

4. A doua zi, dezgheață portocalele pentru a putea tăia fructele, împreuna cu coaja, felii.

5. Așteaptă până când decongelarea este completă și dă portocalele prin robotul de bucătărie.

6. După aceea, pune compoziția rezultată într-o cratiță, adaugă 3 litri de apă rece fiartă și lasă-le  aproximativ 10 minute.

7. Strecoară totul printr-o strecurătoare pentru a îndepărta cele mai mari bucăți. Apoi sucul de portocale se strecoară iarăși printr-o strecurătoare acoperită, de data asta, cu câteva straturi de tifon. Dacă. inițial, nu vei trece sucul de portocale printr-o strecurătoare, dar vei încerca să o faci imediat cu tifon, particulele mari vor înfunda găurile mici, ceea ce va îngreuna strecurarea sucului.

Clătite luxuriante fără făină. Rețeta ușoară, care te va cuceri

8. În sucul obținut trebuie adăugate șase litri de apă, 800 de grame de zahăr brun (sau 500 de grame de miere) și 30 de grame de acid citric (pentru stabilizare).

9. Amestecă bine toate ingredientele.

10. Toarnă sucul obținut în borcane sau recipiente de sticlă. Sucul de portocale trebuie să stea la  infuzat circa o oră. La final, ar trebui să obții 9 litri de suc de portocale delicios și complet natural.

Din resturile fructelor, rămase după strecurare, se poate face dulceață de portocale. Doar adaugă zahăr brun după gust și 1 linguriță de acid citric. Compoziția se pune la fiert la foc mediu. Se fierbe, amestecând din când în când, până se îngroașă.

Două băuturi calde și delicioase pentru sezonul rece. Cum să te încălzești repede fără alcool

În serile reci de iarnă, când îți dorești să te bucuri de un suc proaspăt de portocale nu este necesar să mergi la o cafenea. Băutură parfumată poate fi preparată acasă, fără aparate speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel