Cum să EVIȚI produsele cu recenzii false de BLACK FRIDAY
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
BLACK FRIDAY 2021. Cea mai mare comandă pe eMag după 7 ore: un ceas de peste 38.000 lei
BLACK FRIDAY 2021. Cea mai mare comandă pe eMag după 7 ore: un ceas de peste 38.000 lei
Black Friday se apropie cu pași repezi și la noi în țară, iar marile magazine online au pregătit oferte de neratat la produsele selectate.

Totuși, conform BBC, nu tot ce cumpărăm online și pare o afacere grozavă este și real. Unii vânzători pot alege să încalce regulile privind recenziile produselor lor și pot plăti persoane pentru a lăsa comentarii pozitive fără a bate la ochi. Chiar dacă marile platforme din România interzic acest lucru, asta nu înseamnă că nu riscăm să picăm pradă unei impresii false.

De exemplu, o pereche de căști vândută pe Amazon în Marea Britanie avea 1.006 recenzii și 4,8 stele din 5, chiar dacă era la vânzare de doar șase luni – cifre mult prea multe pentru un brand necunoscut. Pe lângă comentarii false, unii vânzători manipulează și sistemul de notare cu X din 5 stele pentru a persuada persoanele să cumpere.

Principalele sfaturi BBC pentru evitarea unor produse cu recenzii false

- Fiți sceptic. Aceasta este probabil cea mai bună unealtă, mai ales dacă un produs are foarte multe recenzii față de alte produse din aceeași categorie.

- Citiți și iar citiți. Urmăriți dacă se folosesc aceleași fraze în mai multe comentarii și dacă numele de utilizatori sunt prea apropiate de numele reale.

- Branduri necunoscute. Dacă nu recunoașteți un brand, vedeți dacă are și un site care să pară măcar legitim, cu date de contact valide.

- Aveți grijă la produsele cu multe poze și videoclipuri. Vânzătorii pot crea recenzii false prin încurajarea atașării pozelor și videoclipurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel