Cum să cureți toată casa doar cu oțet alb și coajă de lămâie. Trucuri fabuloase!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Ne petrecem timpul curățând, măturând și lustruind prin casă și cel mai adesea folosim produse de uz casnic potențial toxice. Află că unele ingrediente naturale și ecologice pot face minuni atunci când vine vorba de curățenie generală. Printre aceste produse emblematice găsim oțetul alb.

De ce să alegi produse naturale?

-  Dulapurile tale nu vor mai fi aglomerate cu zeci de produse pe care nu le folosești întotdeauna. Câteva ingrediente sunt suficiente, cum ar fi bicarbonat de sodiu, oțet alb, lămâie, săpun negru sau chiar uleiuri esențiale.

- Vei economisi bani , deoarece aceste produse naturale sunt mult mai ieftine decât cele vândute în magazine.

- Îți protejezi sănătatea. Motivul este că produsele de uz casnic convenționale sunt o sursă de poluare în casă, spre deosebire de produsele naturale.

- Protejezi planeta, deoarece limitezi deșeurile, produsele de curățat fiind adesea din plastic și ajung în coșul de gunoi. 

Oțet alb: bun pentru curățenie generală

Cu acest ingredient natural, poți curăța aproape toată casa. Eficient și ieftin, oțetul alb dezinfectează, degresează și tratează petele de var sau tartru. Pentru curățarea locuinței, cel mai bun este oțetul alcoolic sau oțetul alb cu 8% acid acetic. 

Care sunt diferitele utilizări ale oțetului alb?

Este produsul multifuncțional suprem, fie pentru spălarea geamurilor, dezinfectarea toaletelor, eliminarea mirosurilor urâte, curățarea toaletelor, igienizarea suprafețelor și multe altele. Este un agent excelent de curățare, dezinfectare, degresare, igienizare și antibacterian. Diluat în apă rece sau fierbinte, eficacitatea sa este formidabilă. Sfat: Dacă nu îți place mirosul, pune coajă de lămâie sau portocală în oțet.

Curățarea bucătăriei

Oțetul alb acționează ca un detartrant și degresant în bucătărie:

- Pentru a curăța suprafețe, cum ar fi blaturi, trebuie doar să freci suprafața care trebuie curățată cu o cârpă îmbibată în oțet alb și gata.

- Pentru a îndepărta depunerile de var de la aparatele de cafea, toarnă oțet peste pată și lasă să acționeze 15 minute înainte de a o curăța.

- Pentru a dezinfecta frigiderul, poți folosi un burete înmuiat în oțet.

- Pentru a desfunda chiuveta bucătăriei, nu este nimic mai bun decât combinația de bicarbonat de sodiu și oțet alb. Pentru a face acest lucru, toarnă o ceașcă de bicarbonat de sodiu pe canalul de scurgere și peste oțet alb încălzit, fără a-l fierbe. 

- Pentru a curăța cuptorul cu microunde, cea mai ușoară metodă este să umpli un castron cu un amestec egal de apă și oțet pe care l-ai introdus în cuptor. Încălzește puțin, apoi oprește cuptorul și lasă-l închis aproximativ 20 de minute înainte de a-l deschide. Apoi șterge murdăria cu o cârpă curată și umedă.

- Pentru a degresa vasele, oalele și toate instrumentele folosite în bucătărie, umple-le cu oțet alb și apă și încălzește-le la foc mic timp de cinci minute. Mizeria va fi îndepărtată rapid. 

Curățarea băii

Baia este un loc care se murdărește ușor. Tartru, var, bacterii...Din fericire, datorită acțiunii sale anti-calcar, oțetul alb este de mare ajutor în baie. 

- Pentru capete de duș și baterii, poți folosi un prosop de hârtie înmuiat în oțet alb, pe care îl lipești de zonele cu probleme. Lasă să acționeze câteva ore înainte de a le clăti.

- Pentru a dezinfecta toaletele, amestecă 3 căni de oțet alb într-o oală cu apă clocotită. Freacă toaleta cu această soluție. Cu toate acestea, evită utilizarea oțetului pe pereți sau podele de marmură, deoarece le poate deteriora.

- Pentru a spăla geamurile și oglinzile din baie, pulverizează o soluție compusă din părți egale de apă și oțet și șterge cu o cârpă din microfibră.

Ce mai poate face oțetul alb

- Pentru a curăța și revigora culorile covoarelor, umezește-le cu apă fierbinte și oțet și freacă-le cu o pensulă. Lasă covoarele să se aerisească în aer liber.

- Pentru petele arse de pe fierul de călcat, aplică o dischetă de bumbac înmuiată în oțet alb pe talpa rece a fierului de călcat. Apoi presară sare și șterge cu o cârpă curată. 

- Pentru igienizarea casei și eliminarea mirosurilor neplăcute, umple o sticlă cu oțet alb. Pulverizează lichidul în locurile în care mirosurile sunt mai prezente și mai persistente.

- Pentru a curăța argintăria, oțetul alb este aliatul tău. Acest produs ieftin și bun redă strălucire obiectelor de argint care se oxidează în timp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel