Cum să călci hainele dacă s-a oprit curentul: cinci moduri verificate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să călci hainele dacă s-a oprit curentul - cinci moduri verificate. Sursa - pixabay.com
Cum să călci hainele dacă s-a oprit curentul - cinci moduri verificate. Sursa - pixabay.com
Vă dezvăluim cinci moduri, cum puteți călca hainele dacă s-a oprit curentul electric.  

Dacă nu aveți curent electric, dar aveți apă fierbinte, atunci hainele șifonate pot fi îndrepte destul de ușor. Trebuie să atârnați haina în baie și să porniți apa fierbinte pentru câteva minute. Aburul rezultat va netezi cu ușurință haina șifonată. Această metodă este eficientă, în special, pentru lucrurile realizate din materiale naturale ușoare.

Oțetul trebuie amestecat cu apă în proporții de 3: 1. Turnați soluția într-o sticlă și pulverizați-o pe îmbrăcămintea șifonată. În mod ideal, lăsați lucrul să se usuce la aer curat, apoi cutele vor dispărea.

Cum să speli perfect oglinda din baie în 3 pași: va arăta ca nouă și nu va avea nicio pată

Un prosop umed ajută la îndreptarea tricotului. Întindeți hainele pe o suprafață plană, acoperiți-le cu un prosop umed și apăsați, încercând să neteziți zonele șifonate. Pentru a face acțiunea mai ușor, puteți încerca să folosiți un sucitor pentru aluat sau o sticlă de apă.

Dacă lucrurile sunt foarte șifonate, atunci metodele anterioare nu vor salva situația. Deci trebuie să improvizați un fier de călcat. Fierbeți apa într-o oală de metal, scurgeți apa și folosiți fundul oalei ca fier de călcat.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Pe internet, puteți cumpăra un spray special pentru netezirea cutelor. Pulverizați spray-ul la o distanță de 25 cm de haină și lăsați-o să se usuce. 

 

BONUS. Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știai 

 

Mașina de spălat modernă îți permite să alegi între multe programe diferite de spălare.  De la programe de spălat rapide până la cele de câteva ore, de la cele delicate până la cele intense, la cele pentru lână, la cele pentru bumbac.

Dar ce program să alegi pentru hainele de zi cu zi, care se adună de la toți membrii familiei? Răspunsul este surprinzător: în marea majoritate a cazurilor, este indicat să se efectueze o spălare cu apă rece.

Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

Apa fierbinte riscă să lasă pete, iar fibrele delicate preferă apa rece. De aceea ar trebui să alegi  întotdeauna apa rece pentru spălarea rufelor.

În primul rând, este indicat să pornești o spălare cu apă rece dacă trebuie să speli rufele pătate. De fapt, multe tipuri de pete, de la cele de iarbă, până la cele de mâncare sau pete de sânge, sunt mai ușor de îndepărtat prin spălare în apă rece.

Apa fierbinte, în schimb, riscă să fixeze petele pe țesătură. De aceea este mai bine să speli hainele pătate cu apă rece.

Fibrele delicate preferă apa rece. Un alt motiv este că apa rece nu strică hainele delicate. Țesăturile precum mătasea, inul, lâna și materialele elastice  riscă să fie deteriorate iremediabil dacă sunt supuse spălării cu apă fierbinte. Pentru a păstra caracteristicile originale și calitatea acestor țesături, ar trebui să le speli cu apă rece. 

Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi: un truc util și original

Apa rece este eficientă pentru îndepărtarea murdăriei și a petelor. Ca să nu mai vorbim de faptul că spălarea în apă rece îți permite și să economisești la factură. De asemenea, trebuie să ai grijă să alegi detergentul potrivit, în funcție de tipul de murdărie care trebuie îndepărtat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel