Cum să ajungi milionar la pensie în România. Cea mai sigură investiție care îți dublează banii în zece ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
bani
bani
Mulți români se gândesc cu groază la pensie.

Va mai avea cine să ne plătească pensiile? Ce pensie vom avea? Dar cel mai bine este să ne preocupăm din tinerețe de acest aspect, astfel încât să nu ne ia vârsta prin surprindere. Și ce putem face? Să investim. Cât de puțin.

Ne explică Daniela Șerban, președintele Asociației Române pentru Relația cu Investitorii: Putem investi la bursă

Dacă vrei să te îmbogățești repede, o iei pe calea criptomonedelor, dar îți asumi și un mare risc: poți pierde totul doar în câteva zile. Dacă vrei un câștig sigur, dar pe un termen mai lung, poți investi la bursă. Și, conform unor calcule, la pensie poți ajunge milionar.

„Trebuie să investim dacă vrem, pe termen lung, să batem inflația și să multiplicăm banii. Dacă vorbim de multiplicarea banilor, vorbim de un efect compus. Randamentul de anul acesta se adună la suma investită inițial, iar anul viitor avem un randament la o sumă mai mare, practic există un efect de multiplicare. În zece ani, la o dobândă generică de 10%, putem să ne dublăm banii pe care i-am alocat noi efectiv. Dobânda compusă permite chiar mai repede de zece ani să îți dublezi banii. Sunt calcule care arată că putem ajunge chiar și milionari la pensie dacă punem bani, lună de lună, pentru investiții și nu-i ținem așa doar deoparte”, a zis Daniela Șerban la DC News și DC Business, în cadrul emisiunii D'Economic News cu Alex Vlădescu.

Nu există bursă în această lume - și vorbim de piețele americane cu un istoric de 100 de ani - în care să nu fi crescut. Într-adevăr... nu dublezi banii în două luni, dar îi dublezi în zece ani. Și este mai bine să-i dublezi în zece ani decât să-i pierzi în trei zile.

VEZI ȘI: Compania de consultanță VERTIK anunță extinderea serviciilor pentru companiile listate și interesate de listare la bursă 

VERTIK, companie de top în consultanță, în piața de capital, specializată în IR și PR, anunță extinderea serviciilor pentru companiile listate pe Piața Reglementată și piața AeRO, precum și pentru companiile interesate de listare la bursă. Cu cea mai amplă expertiză practică locală și internațională, echipa de consultanți oferă o gamă diversificată de servicii conexe companiilor listate, în 3 direcții: Relații cu Investitorii și Relații Publice, ESG și Formare.

Citiți mai multe aici - https://www.dcnews.ro/compania-de-consultanta-vertik-anunta-extinderea-serviciilor-pentru-companiile-listate-si-interesate-de-listare-la-bursa_917623.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel