Data publicării:

Cum să ai control asupra afacerii tale. Iată 10 avantaje ale unui soft de gestiune stocuri

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Când ai o afacere care se bazează pe sute sau chiar mii de produse diferite, să știi câte articole ai în stoc, ce materiale trebuie comandate sau câte sunt în curs de livrare devine extrem de greu de gestionat.   

Dacă în trecut era greu să ții o evidență clară asupra produselor, în prezent datorită digitalizării proceselor și cu ajutorul unui soft de gestiune stocuri, vei crește performanța zilnică a angajaților și implicit vei scădea costurile.

Acest sistem informatizat este creat pentru a-ți oferi o bună organizare a produselor și comenzilor, dar și la nivel de afacere în general, deoarece te va ajuta să economisești timp, să scazi costurile și să-ți onorezi comenzile la termen.

Firmele care au ales un soft de gestiune stocuri au un atu în fața concurenței, generând profit și obținând satisfacția clienților. Eficiența unui astfel de soft integrat cu sistemul ERP aduce cele mai bune rezultate din mai multe zone de activitate precum: achiziție, depozitare, stocare, inventariere, termene de valabilitate, ambalare, satisfacția clienților, prevenirea pierderilor etc.

Așadar, dacă ești antreprenor și alegi pentru firma ta integrarea unui sistem ERP cu funcționalitatea unui soft de gestiune a stocurilor vei avea un avantaj competitiv. Într-o astfel de aplicație, care înregistrează achizițiile și livrările în timp real, orice situație legată de stoc vă afișează produsele existente pe puncte de lucru, gestiuni, locații și livrări.

DE CE ai nevoie de un soft de gestiune stocuri

Gestionarea eficientă a stocurilor este esențială pentru buna funcționare a activității unui business care are la bază vânzarea de produse. În primul rând, pentru că îi ajută pe antreprenori să evite anumite riscuri precum stocuri insuficiente, surplus de materii prime, produse expirate sau înregistrarea incorectă a acestora.

Fără un soft de gestiune stocuri este foarte probabil să îți pierzi clienții, deoarece comenzile nu vor fi onorate la timp. Pe de altă parte, poți avea pierderi financiare semnificative, mai ales dacă ai investit prea mult în achiziționarea de materii prime, iar cererea pe piață nu este suficient de mare pentru a vinde produsele finale.

Așadar, gestiunea stocurilor are rolul de a îmbunătăți serviciile logistice, astfel încât să fie atinse obiectivele de performanță setate pentru:

  • durata ciclului de livrare;
  • numărul și volumul comenzilor executate sau livrate;
  • nivelul cheltuielilor de depozitare și transport.

10 avantaje pentru firma ta când folosești un soft de gestiune stocuri

Lista de motive pentru care ar trebui neapărat să folosești un software gestiune stocuri e foarte lungă. Îți prezentăm 10 avantaje de care firma ta beneficiază atunci când folosești un soft de gestiune stocuri și motivele pentru care e bine să iei această decizie chiar de astăzi:

1. Costuri reduse și economii majore de timp

Optimizarea afacerii tale cu un program gestiune stocuri care se bazează pe automatizarea sarcinilor repetitive și consumatoare de timp înseamnă reducerea costurilor. Un soft de gestiune stocuri eficientizează sarcinile angajaților, astfel că ei se pot ocupa și de alte activități productive pentru afacerea ta.

2. Optimizarea capacității de stocare

Este foarte important să știi în fiecare moment ce produse ai disponibile pe stoc. De ce? Pentru că eviți riscul de a rămâne fără un produs pentru care ai cerere mare. Eviți riscul de a avea supra-stoc la un produs pe care nu reușești să îl vinzi. Mai mult, dacă ai produse perisabile, trebuie să știi când e momentul să le incluzi într-o promoție pentru a le vinde repede, iar un soft de gestiune stocuri te ajută în acest sens.

3. Evidență corectă a stocurilor

Cu un soft de gestiune stocuri, îți poți administra comenzile de la furnizori în funcție de vânzările dintr-o anumită perioadă. Astfel, cumperi exact cât ai nevoie pentru a vinde tot la capacitate maximă.

4. Creșterea productivității

Programul de gestiune a depozitului permite emiterea pe loc de facturi, bonuri, chitanțe sau avize. Pentru că softul de gestiune automatizează multe procese, angajații tăi vor fi disponibili pentru alte sarcini sau pentru mai multe comenzi.

5. Identificarea rapidă a produselor și scurtarea pickingului

Optimizarea traseelor de picking permit identificarea rapidă a produselor stocate în depozit, fapt ce crește operativitatea în depozit. Atât procesarea, cât și livrarea comenzilor se va desfășura într-un timp mai scurt.

6. Eliminarea activităților repetitive și reducerea erorilor umane

Programul de gestiune stocuri și facturare reduce riscul de producere a erorilor de natură umană. Acesta preia on-line datele de identificare ale clienților/furnizorilor în momentul efectuării unei comenzi/vânzări. În plus, folosind terminale mobile, personalul din depozit pregătește corect marfa, respectând cantitatea și celelalte specificații ale produselor solicitate.

7. Vizibilitate sporită asupra tuturor operațiunilor

Avantajul digitalizării operațiunilor este că oriunde te-ai afla, poți accesa rapoarte sau situații direct de pe telefonul mobil. Astfel, îți poți face o idee clară despre situația afacerii tale. Având în vedere că un antreprenor sau manager este permanent plecat, aplicația mobilă oferă vizibilitate sporită asupra tuturor operațiunilor.

8. Trasabilitate produse/stocuri din mai multe locații

Dacă ai o afacere cu mai multe puncte de lucru răspândite în mai multe zone/orașe, un soft de gestiune stocuri te va ajuta să le controlezi pe fiecare în parte, chiar și de la distanță. Vei cunoaște în detaliu situația încasărilor și performanța echipei tale accesând rapoartele generate automat de soft.

9. Creșterea satisfacției clienților

Livrarea rapidă și corectă a comenzilor determină creșterea satisfacției clienților care vor reveni cu noi achiziții și vor recomanda serviciile mai departe. În același timp, numărul de retururi se va reduce considerabil prin procesarea comenzilor fără erori, ceea ce va contribui nu doar la fidelizarea clienților, ci și la reducerea costurilor pe care le-ar fi inclus procesul de retur.

10. Creșterea profitului

Acest aspect important l-am lăsat special la final pentru că toate avantajele amintite anterior de care beneficiezi prin intermediul unui soft gestiune stocuri duc la creșterea profitului. Evidența în timp real a stocurilor te ajută să estimezi corect fluxul de marfă și să livrezi la timp produsele dorite de clienți.

Dacă ai luat decizia de a face pasul către digitalizarea în logistică, NextUp îți este alături cu un soft de gestiune stocuri care se potrivește exact modelului tău de business.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel