Cum poți să adormi în doar un minut. Metoda 4-7-8, cea mai eficientă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă ai dificultăți în a adormi, metoda 4-7-8 te va ajuta foarte mult. Vei ajunge să adormi în mai puțin de un minut.

Cea mai populară metodă pentru a adormi repede este cea bazată pe formula matematica 4-7-8, descoperită de către Andrew Weil, director de Medicină Integrativă şi profesor la Universitatea din Arizona. Este practic o formulă matematica transpusă într-un exerciţiu de respiraţie, scrie cumsa.ro.

Metoda va ajuta la îmbunătăţirea respiraţiei diafragmatice şi îţi va linişti organismul, pregătindu-l de intrarea în etapa de odihnă profundă. Formula ne ajută să captăm mai bine oxigenul, să umplem cu aer partea inferioară a plămânilor, ajutându-ne să ne relaxăm muşchii corpului şi mintea în acelaşi timp. Procesul de inspiraţie, cât şi cel de expiraţie trebui să fie zgomotoase. 

Aşază-te confortabil în pat, în dormitorul pe care l-ai aerisit înainte. Apoi, pune vârful limbii în spatele dinţilor frontali superiori. Închide gura şi respiră pe nas timp de 4 secunde. Ţine-ţi respiraţia, apoi, pentru 7 secunde, păstrând aerul în piept. Expiră încet aerul din piept, pe parcursul a 8 secunde. Ritmul cardiac va încetini, corpul se va relaxa profund şi somnul va veni instant.

Dacă vei face din acest exerciţiu o rutină, vei vedea că obţii rezultatele dorite.

Trucuri pentru a dormi mai bine

Cori Grămescu a oferit câteva trucuri care ne pot ajuta să avem un somn odihnitor. Iată ce trebuie să faci.

"Un somn bun, la fel ca unul prost, are consecințe majore asupra stării noastre generale - deci este important să ne asigurăm că facem totul ca să avem un somn odihnitor. Pentru a dormi mai bine, nu trebuie decât să înțelegem care sunt lucrurile care ne împiedică să adormim - apoi să ne facem planurile adecvate, ca să obținem rezultatele dorite. Dacă planificăm mai bine, dormim mai bine - e simplu. Chiar și dacă ai aflat deja unele trucuri pentru a dormi mai bine și ai înțeles unele dintre motivele din care nu te poți odihni, îți voi mai prezenta câteva idei la care, poate, nu te-ai gândit până acum, dar care pot schimba radical calitatea somnului tău.

Respectă ciclul firesc de somn și trezire al corpului tău!

Toți avem un ciclu natural al corpului, care ”ne spune” de ce are nevoie acesta. Dar câte dintre noi îl ascultăm cu adevărat? Ciclul somn-trezie este una dintre cele mai importante strategii pentru a dormi mai bine. Dacă ții seama de el și îl menții, te vei simți mai proaspătă și mai energică. Cum poți deveni conștientă de acest ciclu? Pur și simplu trebuie să te culci și să te trezești în fiecare zi la aceleași ore, chiar și în weekenduri sau în vacanțe. Un ciclu natural înseamnă că, dacă îl exersezi îndeajuns de mult, îți vei da seama că nu vei mai avea nevoie de alarmă că să te ridici din pat, fiindcă te vei trezi în fiecare zi la aceeași oră fără niciun efort. Respectă orele de somn și de trezire și vei avea tot timpul energie", a scris Cori Grămescu, în urmă cu ceva timp, pe Facebook.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel