Cum s-au protejat mai mulți români de inflație. Mihai Precup: Pot să beneficieze de anumite facilități fiscale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a vorbit despre instrumentul prin care mai mulți români au reușit să se protejeze de inflație și să beneficieze de anumite facilități fiscale. 

Discuția a avut loc în cadrul conferinței organizată de DC Media Group cu titlul "Cum facem bursa mai atractivă pentru noi emitenți și investitori? Cum atragem la bursă noi jucători semnificativi din economia privată românească?".

Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a prezentat beneficiile rezultate din decizia unor români de a investi în titluri de stat.

”Din iulie 2020 până în decembrie 2022 Guvernul României, prin Ministerul Finanțelor, a reușit să strângă de la cetățeni peste 15 miliarde de lei. Este o sumă record și reflectă pe de o parte încrederea pe care au avut-o cetățenii în Guvernul României să își plaseze economiile înspre Guvern care, după aceea, îi folosește pentru a face investiții, pentru a-și finanța deficitul bugetar etc... Pe de altă parte, reflectă și un grad mai ridicat de educație financiară.

Cetățenii și-au dat seama că prin acest instrument pot să iși plaseze banii pe termen lung, să fie protejați de inflație și să beneficieze de anumite facilități fiscale. După cum știți, aceste investiții nu sunt supuse impozitării. Pe de altă parte aș vrea să subliniez că, pentru mulți dintre cetățenii care au investit economiile lor în Titluri de Stat Fidelis, a fost pentru prima dată interacțiune directă cu Piața de Valori București (PVB)”, a declarat Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul Finanțelor

"Piața de capital a fost și o oportunitate de a face un exit pentru ei, deoarece puteau să își vândă titlurile înainte de scadență și să recupereze lichiditățile mai repede. Și pentru Guvernul României a fost un partener în a-și finanța proiectele strategice”, a mai declarat Mihai Precup, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel