Cum s-a văzut racheta chineză când a traversat cerul Romei / foto în articol
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cer / Sursa foto: Tino Lehmann / Scop.io
Cer / Sursa foto: Tino Lehmann / Scop.io
Un segment semnificativ din racheta chineză reintrată duminică în atmosfera Pământului s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian, a anunţat agenţia spaţială a Chinei, după speculaţii intense asupra locului unde ar putea cădea acest obiect de 18 tone.

Racheta s-a văzut traversând cerul Romei, într-o imagine splendidă surprinsă de astrofizicianul italian Gianluca Masi. Masi, care gestionează proiectul Telescopului virtual la Observatorul Astronomic Bellatrix din Italia, a reușit să surprindă traseul rachetei peste Roma cu o cameră DSLR. După cum explică el într-o declarație, „imaginea provine din combinația a zece cadre de opt secunde, luate consecutiv”.

În plus, fotografia permite să distingem cu o claritate totală planeta Jupiter, cel mai strălucitor obiect care apare în partea superioară a imaginii.

Traseul rachetei poate fi văzut în partea dreaptă a imaginii. „Luminozitatea corpului a variat rapid, l-am putut vedea cu ușurință clipind cu proprii mei ochi”, spune autorul fotografiei.

După cum explică Masi, racheta „s-a deplasat din dreapta sus în jos”, îndreptându-se spre Oceanul Indian, lângă insulele Maldive, unde au ajuns rămășițele sale.

Un segment semnificativ din racheta chineză reintrată duminică în atmosfera Pământului s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian



"Conform monitorizării şi analizei, la 10.24 (02.24 GMT), la 9 mai 2021, primul etaj al rachetei Long March 5B a intrat în atmosferă", a transmis într-un comunicat Biroul chinez de inginerie spaţială, furnizând coordonatele unui punct situat în Oceanul Indian, în apropiere de Maldive.



Potrivit sursei citate, mare parte din acest segment s-a dezintegrat şi a fost distrus la intrarea în atmosferă



Centrul armatei americane pentru comandamentul spaţiului a precizat că racheta "a intrat deasupra Peninsulei Arabice, duminică aproximativ la ora 2:15 GMT.

"Nu ştim dacă resturile au căzut pe uscat sau în apă", a mai precizat centrul.

Space-Track, care a folosit date militare americane, a precizat că deasupra Arabiei Saudite este locul unde sistemele americane au înregistrat ultima dată prezenţa rachetei.

Operatorii confirmă că racheta a căzut într-adevăr în Oceanul Indian, la nord de Maldive, precizează Space-Track pe pagina sa de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel