Cum s-a pregătit Bucureștiul de sezonul rece. Nicușor Dan: "Pierdem mai puțină apă. Până de Crăciun, avem o nouă centrală provizorie"
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Sursă foto: Captură foto Facebook Nicușor Dan
Sursă foto: Captură foto Facebook Nicușor Dan
Edilul Capitalei a explicat cum s-a pregătit Primăria mare de sezonul rece.

Primarul Bucureștiului Nicușor Dan susține că situația termiei din capitală s-a îmbunătățit în ultimul an.

”Trebuie să ne uităm care e evoluția. Dacă ne uităm la câtă apă se pierde (în rețea n.r.), observăm că în ultimul an și jumătate pierdem puțin mai puțină apă decât înainte. Am stopat această cădere”, susține edilul.

”Al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să plătim integral banii de subvenție, diferența dintre cât costă cu adevărat gigacaloria și cât plătesc bucureștenii. Nu s-a întâmplat niciodată până în 2020”, spune Dan.

Centrală nouă...provizorie

”Noutatea pentru această iarnă este că o să avem o centrală provizorie în CET Titan, ca să suplimentăm presiunea pusă pe centralele din sud (pentru alimentarea zonei de nord-est a Bucureștiului n.r.).

Are o capacitate de 70 de MW energie termică și o să fie gata înainte de Crăciun”, explică Nicușor Dan, la Digi24.

Primarul Capitalei mai arată că în iarna 2019/2020 a fost sezonul în care Bucureștiul a avut cele mai mari pierderi în rețeaua de termoficare, dar ne asigură că lucrurile vor sta mai bine în iarna care vine.

”Iarna viitoare, media apartamentelor care nu vor avea căldură va fi mai mică decât anul trecut. O să fie puțin mai bine, nu pot să vă spun exact”.

În opinia primarului, debranșarea de la termoficare nu este o soluție pentru București pentru că ideea de a ne muta pe centrale de apartament ar fi, pe lângă o bombă ecologică, greu de efectuat din punct de vedere tehnic.

Nicușor Dan mai spune că se are în vedere implementarea tehnologiei bazate pe pompele de căldură, pentru a putea accesa fonduri europene.

Nicușor Dan s-a spălat pe mâini și a găsit vinovatul pentru incidentul cu copilul lovit în Primăria București. Prima decapitare

Primarul a anunțat înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate.

Băiatul lovit de statuie a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului.

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate.

Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment.

Am păstrat permanent, încă de luni, o comunicare cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde se află internat copilul. Din informațiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului. Îi doresc multă sănătate și îmi doresc să aflăm în continuare numai vești bune de la spital”, a transmis Nicușor Dan.

Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel