Cum s-a înecat Cristi, băiatul de 17 ani, la Therme, într-o apă de 1 metru. Lângă el era verișorul lui, nevăzător
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Moment tragic în acest weekend la centrul termal din Balotești. Un adolescent a murit înecat. 

Cristi, un băiat de 17 ani s-a înecat, sâmbătă, la centrul termal din Balotești, Therme, după ce a leşinat într-o piscină unde apa are puţin peste un metru. Verişorul lui nevăzător se afla chiar lângă el şi a cerut ajutor, speriat că nu-i mai răspunde, scrie Observator. Salvamarii, mai apoi echipajele medicale, au încercat cu disperare să-l salveze. Adolescentul era împreună cu unchiul și cu verișorii lui la centrul termal. Rudele veniseră în vizită din Constanţa şi au vrut să petreacă o zi împreună la piscinele cu apă termală. Adolescentul se juca alături de verii lui în zona destinată copiilor, când i s-a făcut brusc rău în apă, mai arată sursa citată. 

”Copilul meu de 16 ani, nevăzător, care a stat tot timpul cu el, a sesizat că Cristi nu mai răspunde. Uitându-ne pe camere azi-noapte s-a văzut că a căzut, efectiv a căzut din picioare, la o apă relativ mică.” a spus unchiul lui Cristi, pentru Observator News. 

În multe cazuri, când vorbim despre înec, victimele nu apucă să ceară ajutor, iar moartea poate fi tăcută. În apă, căile respiratorii se blochează şi intervine stopul cardio-respirator. Adrian Gherghel, instructor înot, spune că ”În general, e nevoie de o cantitate relativ mică de apă care să pătrundă în plămâni pentru a surveni înecul.”

Citește aici știrea inițială: Un băiat de doar 17 ani a murit înecat la centrul termal din Balotești

Primele informații cu privire la înecul băiatului au venit sâmbătă seară, la ora 19:48, când a fost apelat numărul unic de urgență 112, cu privire la un caz de înec al unui bărbat. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență, în cauză fiind identificată victima, respectiv un adolescent, în vârstă de 17 ani, care era împreună cu unchiul său la respectivul centru de recreere. Echipajul medical prezent la fața locului a efectual manevre de resuscitare pentru salvarea băiatului, dar fără succes. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru stabilirea cu certitudine situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel