Data publicării:

Cum repari o CIORBĂ prea sărată sau prea acră. Trucuri foarte simple

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum repari o CIORBĂ prea sărată sau prea acră. Trucuri foarte simple / Foto: Pixabay
Cum repari o CIORBĂ prea sărată sau prea acră. Trucuri foarte simple / Foto: Pixabay

Află în articol cum poți repara o ciorbă prea sărată.

Uneori până și cele mai experimentate gospodine mai fac greșeli în bucătăria. Ciorba este un preparat destul de ușor de făcut, dar uneori se poate întâmpla să adăugăm prea multă sare sau prea mult borș. Din fericire, există mai multe trucuri pentru a repara o ciorbă pe care ați stricat-o.

De exemplu, o bucată de măr sau de cartof poate să repare ciorbele sau supele mult prea sărate. Tot ceea ce trebui să faci este să adaugi mărul sau cartoful în ciorbă și să îl lăsați câteva minute la fiert. Sarea va fi absorbită, iar ciorba va deveni mai puțin sărată. Dacă mâncarea are gust de ars, atunci adaugă o lingură de unt de arahide la fiecare de 250 de ml de supă sau sos, scrie Realitatea.net. În cazul în care aă făcut ciorba prea acră, mai adaugă o cană de apă și mai las-o pe foc până când începe să fiarbă din nou. În momentul în care simți că gustul nu este potrivit, mai poți adăuga smântână, bicarbonat de sodiu, unt sau zahăr. Dacă ai bulion nesărat rămas, adaugă-l în oală, acest lucru nu va compromite deloc gustul mâncării şi te va ajuta să obţii o supă mai puţin sărată, scrie eva.ro.

Ciorbă de potroace. Rețeta tradițională a lui Radu Anton Roman

Și dacă tot am vorbit de ciorbe, îți prezentăm o rețetă absolut delicioasă. Pentru ciorba de potroace veți avea nevoie de: 500 grame de bucăţi de zburătoare de casă, 400 grame de măruntaie, 2 cepe, 400 grame :morcov, păstârnac, ţelină, 2 linguri de orez, 20 boabe de piper, 200 ml smântână, 2 ouă, leuştean, un litru zeamă de varză murată ( potroaca), 4 l de apă.

Se spală şi se lasă la uscat bucăţile de zburătoare şi măruntaiele lor (bucăţile de carne se taie, spunea maestrul Radu Anton Roman, cât înghite un om cuminte o dată). Zarzavaturile se toacă cât mai mărunt. Într-o oală se pun 4 l de apă cu o linguriţă rasă de sare şi se adaugă carnea şi măruntaiele. Se lasă să clocotească bine şi se adună spuma. După ce am terminat această operaţiune, se adaugă zarzavaturile şi piperul. După vreo oră de fiert molcom, se pune orezul bine spălat - 2 linguri este cantitatea perfectă chiar dacă nu pare mult. După ce a fiert orezul - 10-15 minute -, se adaugă zeama de varză murată (potroacă) care sărează, acreşte şi dă adevărata aromă. Se mai lasă la clocotit câteva minute. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel